Beques Carles Capdevila 2021

Un treballador de l’Hospital de Bellvitge donant la mà a un pacient de covid-19.

Persones que tenen cura de les persones. Aquests són els herois quotidians que el director fundador de l'ARA, Carles Capdevila, considerava que no estaven prou reconeguts malgrat ser col·lectius que sostenen la societat. Personal sanitari, cuidadors, voluntaris, monitors d'esplai o educadors socials, entre d'altres. A ells va voler dedicar els seus últims anys de vida donant a conèixer aquesta feina sovint anònima. Amb l'objectiu de mantenir viu el seu llegat, les beques que porten el seu nom, creades pel diari ARA i la Fundació Bancària La Caixa, reconeixen cada any projectes compromesos amb l'educació i la cura de les persones.

Les beques tenen dues modalitats, sobre educació i sobre la cura de les persones, que es van combinant anualment. L’any passat es va premiar un projecte educatiu i aquest any un projecte dedicat a la cura de les persones centrat en pal·liar les seqüeles físiques o psicològiques del covid, des del punt de vista assistencial o mèdic. Els tres projectes finalistes són iniciatives dedicades a la salut mental i el covid persistent, dos dels temes que han marcat l'actualitat d'aquest últim any. El guanyador, la Fundació Lluita contra la Sida, rebrà un impuls de 20.000 euros-

Una plataforma de rehabilitació cognitiva i exercici físic per a pacients amb covid persistent, xarxes de suport mutu per orientar l'entorn de les persones amb trastorns mentals i una aplicació per millorar el dia a dia dels pacients covid amb símptomes persistents han estat els tres projectes finalistes de la beca Carles Capdevila de cura a les persones.





stats