Recerca

Manel Esteller, apartat de la direcció de l'Institut Josep Carreras

Evarist Feliu assumirà el càrrec de manera provisional

ARA
2 min
Manel Esteller en una entrevista.

BarcelonaL'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC) ha apartat Manel Esteller del càrrec de director científic i, de moment, s'està avaluant la seva actuació. Segons han confirmat a l'ARA fonts properes a la institució, el substituirà de manera provisional Evarist Feliu, president de la comissió delegada del centre. L'Institut va informar internament de la substitució a través d'un correu electrònic, enviat dimecres passat. En un comunicat, l'IJC ha explicat aquest divendres que els òrgans de govern estan "avaluant l’exercici de les funcions de direcció" d'Esteller, tot i que no aclareix les raons que han motivat aquesta decisió. De moment, continuarà exercint les seves funcions com a investigador i cap del grup en epigenètica del càncer.

Esteller ocupava el càrrec de director científic a l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras des del 2019. Abans, va ser investigador convidat per la Facultat de Ciències Biològiques i Mèdiques de la Universitat de Saint Andrews del Regne Unit i investigador postdoctoral i associat de recerca a la Facultat de Medicina de la Universitat Johns Hopkins dels Estats Units. També va liderar el laboratori d'epigenètica del càncer al Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO) i va dirigir el Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge. A més, és autor de més de 640 publicacions en revistes científiques.

És una de les veus més autoritzades en epigenètica i ha rebut nombrosos reconeixements, com el premi Nacional d'Oncologia, el Lansdowne Lecture Award de la Universitat de Victòria de la Columbia Britànica, el World Health Summit Award el Premi Beckman-Coulter, el premi a la Innovació de la Commonwealth de Massachusetts, el premi Human Frontier Science Program Award, la Medalla d'or del Parlament de Catalunya, el premi Internacional de Catalunya, la medalla Narcís Monturiol de la Generalitat i el premi de recerca Rei Jaume I.

stats