SANITAT

Salut fitxa 32 empleats de la Clínica del Vallès

No volia que ningú perdés la feina amb la fi ahir del contracte de derivacions de pacients

Salut fitxa 32 empleats de la Clínica del Vallès
Arnau Garcia
17/08/2016
2 min

BarcelonaL’Hospital Parc Taulí de Sabadell ja no derivarà més pacients a la Clínica del Vallès. Tal com estava previst, el departament de Salut no ha renovat el contracte d’activitat hospitalària de suport que va acabar diumenge passat, i per tant la clínica privada quedarà fora de la xarxa de salut pública (SISCAT). Des que es va fer pública aquesta decisió, una de les principals preocupacions va ser la possibilitat que es perdessin llocs de treball en el centre privat, per la disminució d’activitat que suposaria la sortida del SISCAT. Precisament per evitar que es produeixi cap acomiadament, la Generalitat ha anunciat que un total de 32 treballadors s’incorporaran al Taulí i al Consorci Sanitari de Terrassa (CST) -23 i 9 respectivament- per fer les mateixes funcions que fins ara feien a la Clínica del Vallès.

El departament de Salut farà una inversió de 5 milions d’euros pel Taulí i 2,5 milions pel CST, una operació que tindrà exactament el mateix cost que el que suposava el conveni amb la clínica privada, segons va assenyalar ahir un portaveu de Salut. Aquesta inversió comportarà que dels 3.700 pacients anuals que fins ara es derivaven a la Clínica del Vallès, 550 atencions mèdiques i 1.850 de quirúrgiques passaran al Taulí. Per la seva banda, el Consorci n’absorbirà 550 de mèdiques i 750 de quirúrgiques. El pla d’ampliació que impulsa des d’ahir la Generalitat permetrà que el Taulí pugui absorbir el 65% de l’activitat que fins ara traslladava a la Clínica en un termini d’uns mesos, mentre que el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) n’assumirà el 35% restant.

Crítiques a la plantilla

Però la futura arribada de treballadors d’una empresa externa no va agradar a tothom. Els membres del comitè d’empresa del Taulí van criticar la decisió, i van recordar que el centre té la seva pròpia borsa de treball i que podria millorar abans les condicions de la plantilla. Davant d’això, la directora executiva del Taulí, Cristina Carod, va tranquil·litzar els treballadors dient que “l’augment de l’activitat farà que fins i tot es necessiti més gent, encara que en vingui d’altres hospitals”.

L’augment en personal, inversió i pacients es traduirà en la implementació d’una unitat centrada en el malalt de la tercera edat, crònic i polipatològic, un col·lectiu que concentrava fins ara la majoria de les derivacions, segons va recordar Carod a l’ACN. Això suposarà l’obertura de 12 llits al centre durant aquest mes d’agost, i esperen arribar als 20 al setembre, encara que en podrien ser més segons la demanda estacional. En el pròxim mes també s’obrirà un quiròfan al dia a les tardes, precisament per atendre l’activitat quirúrgica que ara s’absorbirà.

Però la Clínica de Vallès no serà l’únic centre que sortirà del SISCAT en els pròxims mesos. Des de Salut recorden que el conseller Toni Comín també va decidir que l’Hospital General de Sant Cugat del Vallès deixaria d’estar a la xarxa pública, i que en aquest cas el contracte finalitza el 31 de desembre d’aquest any. El departament encara desconeix com es farà l’operació que afectarà a l’Hospital General, però afirma que serà un procés similar al de la Clínica del Vallès.

stats