Pluges

Retards a l’aeroport i línies de tren tallades per les tempestes

Fins ara les pluges d’aquest primer dia de juliol han afectat sobretot el sud del país

2 min
Les fortes tempestes causen les primeres incidències.

Les pluges d’aquest dilluns, primer dia de juliol, estan afectant sobretot el sud del país. Unes precipitacions que localment van acompanyades de fortes tempestes i estan provocant algunes incidències en la mobilitat. Per exemple, la circulació de trens ha estat tallada durant més de dues hores aquest matí a les línies R14, R15 i R16 i als trens d’alta velocitat entre Vinaròs i l’Ametlla de Mar per manca de tensió a causa de les pluges. Una incidència que ha obligat a activar la prealerta del pla Ferrocat i que ha quedat resolta a mig matí, tot i que es mantenen els retards.

A més, diversos vols que havien de sortir o aterrar a l’aeroport del Prat han patit demores a causa de la forta activitat elèctrica derivada de la tempesta. En aquest sentit, Aena recomana als passatgers que consultin les aerolínies per conèixer l’estat dels seus vols.

Fins ara no consten més incidències a causa de l’arribada d’un embossament d’aire fred que ha obligat Protecció Civil a activar l’alerta del pla Inuncat davant la possibilitat de forts aiguats. Entre la nit de diumenge i el matí de dilluns ha plogut a molts punts del país amb xàfecs i tempestes localment forts o molt forts. On més ha plogut fins ara és a les Terres de l’Ebre, a Ponent i a punts del Pirineu i del Prepirineu. Destaquen els 64 l/m² acumulats a l’Aldea (Baix Ebre), 40 dels quals caiguts només en mitja hora. També s’han registrat 61 l/m² a Ulldecona i 36 a Alcanar (Montsià), 40 a la Quar (Berguedà) i 39 a Vallfogona de Balaguer (Noguera).

Les precipitacions aniran abandonant el sud del país i s’aniran concentrant a les comarques de Barcelona i de Girona. Serà en aquestes zones i en punts del Pirineu i del Prepirineu on aquest dilluns a la tarda s’esperen nous xàfecs i tempestes de forma irregular. Els ruixats seran localment forts o molt forts i poden anar acompanyats de fortes ventades, calamarsa o pedra. El Meteocat manté l’alerta activarà per pluja intensa a moltes comarques.

stats