Religió

El Papa torna al centre de la polèmica: "El xafardeig és cosa de dones"

El pontífex hauria fet aquestes declaracions després d'haver-se hagut de disculpar per un comentari homòfob

ARA
1 min
El papa Francesc dirigeix una pregària 
en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl papa Francesc sembla abocat els últims dies a anar de polèmica en polèmica. Després d'haver-se hagut de disculpar per haver dit que als seminaris italians hi ha “massa mariconeig”, ara torna a estar al punt de mira per haver fet comentaris masclistes. 

Segons ha informat el portal Silere non Possum –i han repicat mitjans i agències italianes–, Bergoglio hauria dit que "el xafardeig és cosa de dones". "Nosaltres portem pantalons, hem de dir les coses", hauria afegit dimecres en una reunió a porta tancada amb joves sacerdots. La mateixa font, a més, indica que, en resposta a un dels assistents, el Papa també va afirmar que a la diòcesi de Roma hi ha "problemes de corrupció".

Després de la polèmica pels seus comentaris homòfobs, el director de l'oficina de premsa del Vaticà, Matteo Bruni, va dir en un comunicat que Francesc "no ha tingut mai la intenció d'ofendre". El pontífex, però, manté el seu rebuig al fet que els seminaris admetin candidats homosexuals.

Tot i això, al comunicat el Vaticà recorda que en nombroses ocasions el pontífex ha expressat que a l'Església catòlica “hi ha espai per a tothom": "Ningú és inútil, ningú és superflu, hi ha espai per a tothom. Així com som tots”.

stats