COHESIÓ SOCIAL

Reconeixement als activistes anònims

La Fundació Carulla atorga els Premis d’Actuació Cívica a vides al servei del país

Reconeixement als activistes anònims
Elisabeth Montamat
03/03/2017
2 min

BarcelonaUna referent pedagògica, el creador d’una xarxa per promoure la convivència, un impulsor de la música en català, un recuperador de la glosa mallorquina, la impulsora d’una xarxa solidària i un promotor del plurilingüisme. Tots tenen trajectòries, actituds i fets que contribueixen a millorar la societat en què vivim. I tots sis han sigut reconeguts amb els Premis d’Actuació Cívica, que atorga la Fundació Carulla des del 1983 amb l’objectiu de distingir trajectòries al servei del país i que ahir es van entregar durant un acte a l’Ateneu Barcelonès presentat per la periodista Ariadna Oltra. Els premis estan dotats amb 5.000 euros.

Els Premis d’Actuació Cívica van reconèixer Ramon Faura i Labat, de Perpinyà, creador d’Angelets de la Terra, una associació que impulsa la música en català a la Catalunya Nord. També en l’apartat musical, Felip Munar, de Lloret de Vistalegre, a Mallorca, va ser guardonat per haver recuperat la glosa mallorquina, un tipus de cançó improvisada que té els seus orígens a l’Edat Mitjana. Munar va mostrar en què consisteix aquest gènere musical i va dedicar una glosa a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que també va assistir a l’acte.

Pedagogia i acció social

Martí Teixidó, mestre pedagog i filòsof, va ser premiat per ser un gran promotor del plurilingüisme. Va impulsar el programa Termòmetre lingüístic i marc d’ensenyament de llengües vives, que promou el plurilingüisme i que s’aplica en 288 escoles dels Països Catalans. En el mateix camp també va ser guardonada Filo Farré, un referent pedagògic al Camp de Tarragona des de la seva tasca de directora del Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà.

El jurat -format per Antoni Bassas, Mariona Carulla i Vicent Partal, entre altres- també van reconèixer Mohamed El Amrani, de Roses, i Laia Serrano Biosca, de Barcelona, activistes socials que treballen per la millora de la comunitat. Laia Serrano va impulsar la Fundació BarcelonActua, que du a terme activisme solidari al barri del Besòs. Mohamed El Amrani és un jove empordanès nascut al Marroc que va crear, amb només 17 anys, la Xarxa de Convivència, una plataforma social que vol revolucionar la convivència i la cohesió social.

A l’acte també hi va assistir la consellera Dolors Bassa, el president de la Fundació Carulla, Joaquim Coello, i la directora general de la Fundació, Marta Esteve.

stats