Societat 17/11/2012

Sabates contra la vulnerabilitat dels sensesostre

El centre d'acollida Assís munta un aparador simbòlic de calçat per fer visible que cada cinc dies mor una persona sense llar als carrers de l'Estat

Ara
1 min
Sabates a la plaça de Sant Vicenç de Barcelona

BarcelonaAquest matí de dissabte la plaça de Sant Vivenç de Barcelona s'ha omplert de sabates. Es tracta d'una acció reivindicativa impulsada pel centre d'acollida Assís per posar de manifest la vulnerabilitat dels sensesostre. Denuncien que, des del 2006, al conjunt de l'Estat han mort 473 persones que vivien al carrer. I que, segons l'informe sobre violència exercida contra les persones en situació de sense llar, cada cinc dies mor un sesnesostre. L'objectiu de l'acció d'avui era recollir tants parells de sabates com persones en situació de vulnerabilitat mortes.

Per això, els organitzadors amb el suport dels veïns han cobert una plaça de Sarrià amb una catifa de sabates. Cada parell, a més, anava acompanyat d'un escrit dedicat a alguna de les persones que ha viscut un episodi tràgic mentre vivia al carrer. Després de la reivindicació, aquestes sabates es faran arribar a persones que es troben en situació d'exclusió social.

stats