SOCIETAT
Societat08/11/2012

Recoder posa la llei de segona oportunitat catalana com a exemple de la futura normativa espanyola contra els desnonaments

"És l'hora de rescatar persones", afirma el conseller durant una signatura d'un conveni de col·laboració de l'Ofideute amb l'Ajuntament de Sabadell

Acn
i Acn

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha posat la llei de segona oportunitat catalana com a exemple per a la futura normativa espanyola per evitar i pal·liar els efectes dels desnonaments per execucions hipotecàries. "Espanya pateix una anomalia a l'entorn europeu de no tenir una llei de segona oportunitat i la gent no pot estar condemnada per a tota la vida a arrossegar un deute que no podia preveure en el moment de signar una hipoteca", ha argumentat el conseller.

Recoder ha comparat la figura legal del concurs de creditors com un exemple de segona oportunitat per a les empreses i ha reclamat les mateixes possibilitats per als ciutadans. "És l'hora de rescatar persones", ha sentenciat. El secretari d'Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha detallat que la llei catalana inclou diversos punts que podrien servir d'inspiració a la futura normativa espanyola. Concretament, la regulació de segona oportunitat catalana cerca preveure situacions de sobreendeutament en el futur o aplicar amb caràcter retroactiu procediments extrajudicials de liquidació del deute, validat per les dues parts o per un procediment concursal breu.

Cargando
No hay anuncios

El conseller ha explicat que el text català pot ser un referent de la legislació espanyola, que el govern del PP i el principal partit de l'oposició, el PSOE, han pactat tirar endavant. Recoder ha indicat que els grups polítics del Parlament van pactar la normativa amb els principals agents socials i que ara és hora que s'acabi aquesta situació "dramàtica" amb una llei de caràcter estatal.

Recoder ha posat la figura legal del concurs de creditors com un exemple de segona oportunitat per a les empreses i ha reclamat les mateixes possibilitats per a les persones, amb una llei que eviti els desnonaments de famílies que continuaran amb deutes hipotecaris. "A més de la justícia social, podem ajudar així a la recuperació econòmica, ja que una família desnonada i amb un deute hipotecari pendent pot estar condemnada a viure tota la vida de les ajudes públiques", ha sentenciat.

Cargando
No hay anuncios

Bustos critica la "fredor" dels bancs davant del "drama" social

L'alcalde de Sabadell, Manel Bustos, ha reclamat que es lluiti contra el drama dels desnonaments i ha agraït el suport de la Generalitat per donar resposta a aquesta situació dramàtica amb la signatura d'un conveni de col·laboració entre el consistori vallesà i l'Ofideute, creat per afavorir la mediació entre entitats bancàries, ajuntaments i afectats per deutes hipotecaris.

Cargando
No hay anuncios

"La pressió de la societat ha estat important, ja que des de les administracions públiques catalanes no hem aconseguit el que sembla que ara s'ha aconseguit: que el govern del PP i l'oposició del PSOE es posin d'acord per acabar amb aquest drama", ha apuntat Bustos. Tanmateix, l'alcalde ha lamentat que la llei arriba massa tard, quan ja hi ha milers de famílies desnonades a tot l'Estat.

Bustos també recelat de la futura llei: no veu clar que sigui "efectiva i real" i que els partits que la promouen no només "vulguin sortir a la foto". L'alcalde de Sabadell també ha criticat "la fredor i insensibilitat dels bancs i caixes i la usura d'aprofitar-se de la situació dramàtica d'una família per quedar-se amb el pis".