"La qualitat de l'aigua és el 98% d'un cafè"
Cinc preguntes al cafeter Salvador Sans
On hem de buscar un bon cafè?
Als supermercats no, perquè només hi ha cafès comercials, torrats i mòlts fa temps. El cafè és una llavor: com més aviat te'l prenguis, millor.
Quines marques recomana?
Cap de comercial. Recomano un cafè que el client sàpiga qui l'ha cultivat al país d'origen. Darrere un bon cafè hi ha un bon cafeïcultor.
I la cafetera?
Se n'ha d'escollir una segons els gustos de cadascú. A qui li agradi un cafè intens, una Oroley. A qui li agradin cafès aromàtics i llargs, una de filtre. El millor és tenir una mentalitat oberta per prendre un cafè diferent segons el dia. ¿Oi que el peix i la carn no els cuinem sempre de la mateixa manera?
Hi ha altres elements claus?
Sí, la qualitat de l'aigua. En una tassa de cafè és el 98%.
Li agraden les Nespresso?
Només en sento a dir que és "còmode". Un cafè no és un sofà, és una beguda única i irrepetible, que canvia segons l'època de l'any.