POLÍTICA
Societat12/02/2013

El PSC se suma a la ponència conjunta per la llei de consultes catalana

CiU i ERC esperen que ICV se sumi a la petició de ponència que pensen registrar aquest dimecres i alerten els ecosocialistes que la tramitació de la llei ja no pot esperar més

M.colomer
i M.colomer

BarcelonaEl PSC ha anunciat aquest dimarts que signarà la petició de ponència conjunta per elaborar la llei del dret a decidir juntament amb CiU i ERC, mentre que ICV insisteix que no la signarà si no es crea una comissió parlamentària pel dret a decidir. CiU i ERC estan convençuts que ICV s'acabarà sumant a la petició de ponència conjunta, que volen registrar aquest dimecres en considerar que la tramitació de la llei ja no pot esperar més. La firma de la CUP haurà d'esperar a una reunió que tenen prevista per a aquest dimarts al vespre.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha reclamat que entorn al dret a decidir els partits catalanistes deixin de banda els “partidismes”. “És un moment de país”, ha alertat Rovira, que ha recordat que la tramitació de la llei es farà per via de ponència precisament perquè així ho va reclamar ICV i que ara ja “no ens podem permetre dilacions innecessàries”. A més, tant ella com el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, han considerat que el debat entorn al dret a decidir es farà en el marc de la ponència de la llei i en un grup de treball pel pacte nacional pel dret a decidir i que no té sentit crear un altre òrgan parlamentari per aquesta qüestió.

Cargando
No hay anuncios

El PSC recela del Consell de Transició Nacional

El portaveu dels socialistes catalans al Parlament, Maurici Lucena, ha insistit que el PSC està a favor “inequívocament” del dret a decidir, “que s'hauria de materialitzar en els propers mesos o anys”, sempre que es faci d'acord amb el govern espanyol. Per Lucena, la ponència conjunta sobre la llei de consultes és una “nova oportunitat” per reconduir un procés que opina que va començar malament amb la declaració de sobirania. Això sí, Lucena ha deplorat la creació del Consell Assessor de Transició Nacional, perquè a criteri seu primer s'ha de preguntar als catalans si es vol fer aquesta transició i en quin sentit.