Societat 04/09/2019

El preu del lloguer fa tancar l'emblemàtica papereria Konema de la rambla de Catalunya de Barcelona

La botiga, que va obrir les portes l'any 1972, diu que no ha aconseguit arribar a un acord amb els propietaris de l'immoble

G.g.g
1 min
Dues noies observen la papereria Konema de la rambla de Catalunya de Barcelona tancada definitivament.

BarcelonaDesprés de 40 anys venent llibretes, organitzadors i cartolines de colors al número 43 de la rambla de Catalunya, l'emblemàtica papereria Konema s'ha acomiadat aquest dimecres definitivament de Barcelona. En un comunicat, l'empresa ha anunciat que tanca les seves portes perquè no pot fer front a la pujada del preu del lloguer de l'immoble, ubicat al cor de l'Esquerra de l'Eixample: "Suposaria assumir despeses que posarien en risc la continuïtat i el prestigi de la nostra botiga".

Konema atribueix el tancament de la seva botiga a la modificació de la llei d'arrendaments urbans del 2014, que extingeix les rendes antigues i obliga els propietaris i els llogaters a renegociar els lloguers. L'empresa no ha arribat a un acord per mantenir el negoci al número 43 de la rambla i fa uns mesos va decidir que, al setembre, desapareixeria. Els treballadors, de fet, descarten a l'ARA que estigui previst que la papereria revifi en una altra ubicació.

Konema va aixecar la persiana per primer cop l'any 1972 i, des d'aleshores, ha enlluernat turistes i barcelonins amb els seus productes curosament dissenyats i disposats als prestatges per colors. Feia un mes que els clients més fidels havien sentit a parlar de la possibilitat que la papereria ubicada a la rambla de Catalunya amb Consell de Cent tanqués les seves portes, ja que el personal havia passat l'agost fent inventari de tots els productes –segons un cartell que ha penjat a la porta les últimes setmanes–.

No va ser fins ahir, però, que es va confirmar el tancament d'aquest negoci històric. "Els seus set aparadors han omplert de vida i color durant 40 anys la ciutat de Barcelona", conclou el comunicat.

stats