A presó l'assetjador de la pintora Paula Bonet

L'home s'havia saltat l'ordre d'allunyament

Les flors que deixava l'assetjador al local de l'artista

BarcelonaL'assetjador de l'artista de Vila-real Paula Bonet va ingressar a presó la setmana passada per haver-se saltat l'ordre d'allunyament. Bonet havia denunciat les últimes setmanes que l'home tornava a perseguir-la. Fonts de la Fiscalia i la defensa de l'empresonat han confirmat a l'ARA que la jutge d'instrucció de Barcelona que porta el cas en va decretar l'entrada el 5 d'octubre. L'endemà, l'home va passar a disposició judicial i va ingressar a la presó. La defensa ha presentat un recurs a l'Audiència de Barcelona contra la decisió.

La pintora el va denunciar el gener del 2020, però a finals d'aquest estiu l'home es va saltar l'ordre d'allunyament per tornar a assetjar-la. La també escriptora, després de denunciar el cas a través de les xarxes, va explicar fa una setmana que havia arribat a un "punt i a part a un període d'assetjament intens" que l'havia afectat en totes les esferes de la vida, limitant-la tant "personalment com professionalment". "Va aconseguir que deixés de ser jo", va dir Bonet en un comunicat. Anteriorment, l'home ja havia ingressat a la presó per haver-se saltat l'ordre d'allunyament, tot i que finalment la jutge d'instrucció el va acabar deixant en llibertat.

PAULA BONET

"La persona que m'assetja ha descobert la ubicació del meu nou taller i ha tornat a imposar la seva presència saltant-se l'ordre d'allunyament que em va concedir una jutge. Va arribar amb flors. A vegades diu que vol tallar-me a trossets, altres cops s'agafa a la finestra del meu despatx a la una de la nit mentre treballo perquè li expliqui què em passa, perquè no m'entén, diu. Jo no li responc, només crido, li demano que marxi i truco al 112. Dilluns passat vaig haver de fer-ho tres vegades", relatava la il·lustradora el 13 de setembre. Durant els dies següents l'home va deixar flors a la porta del taller de l'artista.

Bonet ha publicat aquest 2021 la novel·la L'anguila, una història personal amb què es poden sentir identificades moltes dones. "És ficció i autobiografia confoses. És un text que es vol allunyar tota l’estona de la ràbia, de l’enuig, de la tristesa, d’haver-se sabut víctima", deia l'autora.

stats