El PP demanarà dimissions pel poema que va indignar Fernández Díaz
El cap de files popular a Barcelona titlla els versos de 'Mare nostra' d'ofensius per a molts barcelonins i hi veu una possible infracció penal
BarcelonaLa lectura dels versos del poema 'Mare nostra' per part de la poeta Dolors Miquel van fer indignar aquest dilluns el cap de files del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, que va abandonar de forma sobtada el Saló de Cent, quan s'hi estava celebrant la gala de lliurament dels premis Ciutat de Barcelona. El poema recollia versos com el següent: "Mare nostra que esteu en el zel, sigui santificat el vostre cony, l'epidural i la llevadora". I el líder del PP ho va considerar "ofensiu". Aquest dimarts, Fernández Díaz ha anat a més en el seu enuig i ha anunciat que demanarà el cessament de qui per "acció o omissió" va permetre la inclusió en l'acte d'ahir d'un poema que, diu, va ser "ofensiu per a molts barcelonins".
Alberto Fernández Díaz ha remarcat en roda de premsa que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hauria de "respectar les creences religioses o no dels barcelonins", i per això, insta Colau a informar de qui va marcar la pauta de l'acte. A més, el líder del PP a la ciutat ha apuntat que més enllà de la reprovació política estudiaran si l'acte pot comportar, també, una reprovació penal. "Era un acte institucional i retransmès per televisió i s'ha infringit no només una norma de cortesia, sinó que hi pot haver hagut infracció penal", ha reiterat.
Altres grups de l'oposició també s'han referit aquest dimarts al polèmic poema. El cap de files de CiU, Xavier Trias, tot i apuntar que tot l'acte va ser "molt bonic", ha reconegut que en privat ja va recriminar a l'alcaldessa la lectura d'aquest poema, ja que, sota el seu punt de vista, la transgressió va passar per sobre del rol institucional de l'acte. "Institucionalment aquell minut és un error, quan la resta de l'acte va ser brillant", ha apuntat. Trias ha recordat que ell mateix va encaixar, "amb bon humor", com a alcalde, que els directors del documental 'Ciutat morta'li neguessin la salutació durant l'acte d'entrega dels premis de l'any passat.
El president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, en canvi, ha tancat files en la defensa de la llibertat d'expressió, que, ha dit, ha de ser especialment ferma quan no agrada allò que es diu.
Al seu torn, la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha recordat a través del compte de Twitter de la seva oficina de comunicació la veritable oració del Parenostre. "Així resem nosaltres el Parenostre. L'oració que Jesús ens va ensenyar", apunten.
Entre les crítiques, es troba també la del bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, que qualifica el poema de "blasfem".