Temporal

La pluja provoca inundacions i arrossega vehicles per tot el litoral central català

En alguns municipis han caigut més de 60 mm en pocs minuts

2 min
Cotxes arrossegats per l'aigua a Sitges

BarcelonaDurant aquest migdia de diumenge, la pluja ha caigut amb força al litoral central de Catalunya. La tempesta ha descarregat amb intensitat i ha generat alguns problemes en alguns baixos d'edificis i zones inundables properes al mar. Les quantitats acumulades superen els 60 mm en alguns punts. Al Vendrell, per exemple, s'han enregistrat 30 mm en 30 minuts i ja s'hi han acumulat 41 mm en total. Una altra localitat afectada per la pluja és Sitges, com demostra un vídeo que ha publicat el meteoròleg Gori Masip a la xarxa X.

Sitges

De fet, dels 44 avisos per pluja que han rebut els Bombers de la Generalitat des de les 13 h, 18 han estat a Sitges, a conseqüència de petites inundacions. En aquest municipi del Garraf també s'han vist afectats per l'aiguat alguns cotxes que han estat arrossegats per la riera de Ribes, a prop del camp de golf Terramar. Ja hi ha més de 60 mm acumulats a Sitges i Gavà. Fins a les 15 h, els xàfecs més intensos han caigut al Baix Penedès i al Garraf, també descarregant amb molta virulència al Barcelonès: la capital catalana ha acumulat més de 50 mm.

La xarxa de Rodalies de Catalunya també s'ha vist afectada pels xàfecs intensos i la R2 sud i els regionals sud (R12, R13, R14, R15 i R16) han acumulat retards de fins a mitja hora. A l'aeroport del Prat, una desena de vols han sofert petits retards.

Protecció Civil va activar el pla Inuncat dissabte en previsió de les pluges que es preveien al llarg de tot el litoral català aquest diumenge al migdia. Dissabte, les tempestes ja van provocar caigudes de murs i inundacions d'edificis a la zona de la costa, i una dona de 42 anys va perdre la vida a Tiana, després de ser arrossegada per una riera. El cadàver va aparèixer a primera hora del matí a la platja de Badalona.

stats