Societat 22/04/2015

La directora del pla de salut mental: "La simptomatologia de l'alumne del Joan Fuster és poc freqüent als 13 anys"

El conseller Boi Ruiz demana no relacionar salut mental i violència i recalca l'excepcionalitat dels fets

Acn
2 min
Nombrosos mitjans de comunicació es van concentrar davant de l’IES Joan Fuster.

BarcelonaLa directora del pla director de salut mental, Cristina Molina, considera que el cas de l'institut Joan Fuster és excepcional i defensa la tasca dels departaments de Salut i Ensenyament per poder detectar casos de patologies mentals entre la població infantil com una de les prioritats del pla. Molina ha insistit que és un cas aïllat perquè "aquesta simptomatologia no és freqüent en la població de 13 anys", i ha recalcat que no s'ha de relacionar la malaltia mental amb la violència. En la mateixa línia s'ha pronunciat el conseller de Salut, Boi Ruiz, que ha recordat que la incidència d'aquests casos a Catalunya és residual. Ruiz ha afirmat que una víctima "no la podem recuperar", però sí la segona.

La directora del pla de salut mental i addiccions, Cristina Molina, ha qualificat d'excepcional el cas de l'institut Joan Fuster i ha recordat que el nen està sent atès pels serveis de psiquiatria de l'Hospital Sant Joan de Déu, un referent en atenció infantil i juvenil. Considera que la comissió interdepartamental entre Salut, Benestar i Ensenyament permetrà fer un seguiment i actuar en funció del que diguin els experts.

Molina ha defensat el treball conjunt entre els departaments de Salut i Ensenyament per detectar casos similars i ha recalcat que la simptomatologia del cas de l'institut "no és freqüent" en nens de 13 anys. Ha demanat també no associar malaltia mental i violència.

En una línia similar s'ha manifestat el conseller de Salut, Boi Ruiz, que ha demanat que els malalts mentals puguin dir obertament la patologia que pateixen. Per a Ruiz, el sistema públic català d'atenció sanitària i ensenyament ha permès que aquest cas sigui "excepcional" perquè en altres països els episodis similars són més habituals. Ha lamentat que hi ha una víctima que "no podem recuperar" però ha recalcat que la segona "s'ha de poder recuperar" perquè "amb una víctima ja en tenim prou".

stats