Pequín construirà a Catalunya el primer centre de medicina tradicional xinesa fora de l'Àsia

El projecte comptarà, de moment, amb un màster per a metges mentre una delegació xinesa estudia la ubicació del futur centre

El conseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget amb els representants de la delegació xinesa que crearan el primer centre de medicina tradicional xinesa fora de l'Àsia / Govern
Mario Martín Matas
01/02/2016
2 min

BarcelonaLa medicina tradicional xinesa desembarcarà a Catalunya amb força. Aquesta és una de les conseqüències més directes del conveni que han signat aquest dilluns a Barcelona la Generalitat i un consorci liderat pel Govern de Pequín, i que implica la construcció a Catalunya del primer centre d'aquesta especialitat fora de l'Àsia.

La iniciativa preveu, de moment, el llançament d'un màster oficial per als metges que hi estiguin interessats, que s'impartirà amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), a més de la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Pequín. L'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (Idibaps), adscrit a l'Hospital Clínic de Barcelona, impulsarà línies de recerca per "validar els principis i aplicacions" de la medicina tradicional xinesa des del punt de vista del coneixement científic occidental, ha informat la conselleria d'Empresa i Coneixement en un comunicat.

La intenció última és crear un "centre cultural" que difongui aquests tipus de medicina mil·lenària, a més de donar assistència i suport en el reconeixement i l'ús de les herbes que utilitza. La ubicació del centre encara és una incògnita, i per mirar de decidir-la, una delegació del consorci xinès s'instal·larà provisionalment a Barcelona.

El consorci xinès està liderat pel Govern de Pequín, però en formen part hospitals, universitats, centres de recerca i empreses xineses. Per la part catalana, ha signat el conveni el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, després que s'hagi treballat des de l'àrea d'atracció d'inversions estrangeres d'ACCIÓ i la Secretaria d'Universitats i Recerca.

La conselleria creu que aquesta iniciativa situarà Catalunya com "el punt de referència a Europa" en aquesta branca de la medicina, just en un moment en què Barcelona ha duplicat el nombre de turistes mèdics i ja en són 20.000 els estrangers que vénen cada any a operar-se o a seguir un tractament a la capital catalana.

stats