Ocupen una quarantena de pisos a la Mina després de l'operació contra la vigilància fraudulenta

Es tracta de tres blocs de protecció oficial. Els Mossos no han rebut cap denúncia per part del Consorci de la Mina

Una rambla del barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs
Ara
12/07/2017
2 min

BarcelonaOcupació de tres blocs de pisos públics a la Mina per part de diferents clans. Aquest dimecres desenes de persones van ocupar una quarantena de pisos de protecció oficial al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, segons han informat fonts veïnals. Els blocs estan situats als carrers Anna Frank, Manuel Fernández Márquez i Rambla de la Mina. Les mateixes fonts asseguren que al moment de l'ocupació hi havia al voltant de 300 persones i que es van produir sense cap incident. "Tothom ja sabia on havia d'anar", apunten. Alguns d'aquests pisos eren per a famílies que havien de ser reallotjades del bloc Venus, situat al mateix barri.

Davant d'aquests fets, els Mossos d'Esquadra han assegurat que van desplaçar-se davant dels tres edificis, després que els veïns del barri denunciessin les ocupacions. En el moment dels fets van enviar diferents dotacions i, actualment, hi ha un dispositiu de la policia per evitar que es produeixin més ocupacions. Segons han informat fonts dels Mossos, no han rebut cap denúncia per part del Consorci de la Mina.

El cas és que l'ocupació s'ha produït després que els Mossos d’Esquadra arrestessin el mes passat el regidor del PSC de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs Juan Carlos Ramos en una operació que investiga els contractes a clans de la Mina amb diners públics. En el marc de la mateixa operació el jutjat d’instrucció número 4 de Badalona també investiga el gerent del Consorci de la Mina, Juan Luis Rosique, i 3 persones més, vinculades amb empreses de seguretat.

L’ARA ja va avançar fa més d’un any que el Consorci de la Mina s’havia gastat com a mínim 810.000 euros contractant empreses per vigilar pisos buits de protecció oficial. Aquestes empreses ni tan sols tenien autorització per fer feines de seguretat i, tal com va apuntar aquest diari i sosté la investigació policial, en realitat eren entitats pantalla per desviar els diners dels contractes a clans de la Mina.

Durant anys, tant als pisos de protecció oficial dels edificis acabats de construir com als dels edificis vells hi havia rètols casolans que identificaven qui vigilava realment els edificis. A l’abril de l’any passat, als edificis nous hi havia rètols que avisaven: “Control Los Manolos”; als vells, els cartells deien “Control Los Manolos Tío Cristina”.

stats