BARCELONA
Societat07/10/2015

Núñez i Navarro denuncia Colau per la moratòria hotelera

El TSJC admet a tràmit el recurs contra la suspensió de llicències

Núria Martínez / Maria Ortega
i Núria Martínez / Maria Ortega

BarcelonaUn dels hits del programa electoral de Barcelona en Comú era la moratòria hotelera, i l’alcaldessa Ada Colau va tirar-la endavant quan feia menys de 20 dies que estava al capdavant del govern municipal. Com a resposta, Núñez i Navarro ha denunciat l’Ajuntament al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la suspensió de llicències a allotjaments turístics. El tribunal la va admetre a tràmit el 23 de setembre i va sortir publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) aquest dilluns.

Núñez i Navarro -que va presentar el recurs sota el nom de la seva societat, JOSEL SL- no ha volgut fer declaracions a l’ARA i s’ha limitat a assegurar que aquestes decisions estan “en mans dels serveis jurídics”. Per la seva banda, l’Ajuntament afirma que no es pronunciarà sobre els hotels afectats per la moratòria fins que acabi el termini legal -dos mesos a partir de la implantació de la mesura- per presentar els recursos. La suspensió de llicències es va fer efectiva l’1 de juliol, però el termini de dos mesos es fa efectiu a partir del moment en què cada hotel rep la notificació del consistori. El mes d’agost queda exclòs del termini.

Cargando
No hay anuncios

“18 hotels preparant recursos”

“Quan acabi aquest procediment valorarem quantes al·legacions s’han presentat i llavors decidirem de quina manera haurem d’actuar”, apunten fonts municipals, que no s’han volgut pronunciar sobre la denúncia de Núñez i Navarro. Segons va informar la líder de Ciutadans, Carina Mejías, a la comissió extraordinària sobre la moratòria hotelera, 18 dels 41 hotels afectats estan preparant mesures legals per aquesta qüestió. L’Ajuntament no ha confirmat aquesta xifra.

Cargando
No hay anuncios

Alguns dels hotels afectats per la moratòria -que no implica que hagin presentat denúncia- són l’Hotel Me que Meliá volia fer al carrer Casp, l’antiga seu de Henkel i l’edifici Condeminas, al passeig de Colom, entre d’altres. Pel que fa l’edifici del Deutsche Bank, el fons d’inversió KKH va desestimar la setmana passada la idea d’aixecar-hi un gran hotel de luxe i proposa fer-hi pisos d’alt estànding.

La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va celebrar la setmana passada que l’hotel no tiri endavant i va deixar clar que el nou projecte és una “declaració d’intencions” que el seu equip haurà d’estudiar.

Cargando
No hay anuncios

Però, sens dubte, l’encarregat d’obrir la capsa de Pandora sobre les possibles ombres de la moratòria va ser l’hotel de la Torre Agbar a finals de juliol. El fons d’Emin Capital va emetre un comunicat -el mateix dia que havia decidit apagar els llums com a protesta contra la moratòria- en què agraïa al govern de Colau la “seva col·laboració” i “bona disposició” perquè l’hotel fos possible.

Sanz -que continua defensant que no es faran excepcions- va titllar la jugada d’Emin Capital de “drecera legal” i, de fet, a dia d’avui, encara no ha quedat clar si hi haurà hotel a l’emblemàtic edifici.