i Xavier Bertral
01/02/2021
9 imatges

La dels monjos. Una comunitat de 57 germans, el més grande93anysielmésjovede33, l’edat de Jesús al morir. A Montser- rat, per on l’any passat hi van passar 2,7 milions de visitants –un rècord– , els monjos gairebé mai no estan sols. Tampoc avui. La nit d’ahir es va fer la tradicional missa del gall, amb el cant dels escolanets, molts d’ells acompanyats dels seus pares i ger- mans. I avui, a les 11.00h., tornaran a posar la seva veu inspiradora a la missa conventual. Després els 54 nois marxaran a fer l’àpat nadalenc amb els seus i els monjos menjaran la sopa de galets i la carn d’olla al re- fetor, sense visitants. L’hostatgeria només tanca per Nadal i Pàsqua. Són les seves dates marcades en ver- mell al calendari. Per un dia potser s’allargaran... És Nadal.

Les muntanyes serrades de Montserrat, un singular reclam de conglomerat càrstic tenyit d’espiritualitat.
Bernat Juliol, portaveu del monestir, abans d’oficiar la missa conventual de les 11.00h., parlant per telèfon animadament.
El pare Bernabé Dalmau, a primera hora       02 de la tarda, caminant per la teulada de la basílica: va a visitar els monjos de la infermeria.
ls escolanets afinant la veu i vestint-se abans del cant de la Salve Regina i el Virolai, a les 13.00h
Alguns dels monjos de Montserrat, a la teulada de la basilica.
ls monjos durant una de les misses, al cor de la basílica.
Unmonjoala sagristia, canviant-se d’hàbit abns d’un dels oficis.
Al jardí privat dels monjos, encaixat entre els edificis i la muntanya, l’escultura d’un monjo esculpit en pedra que es confon amb la monumentalitat del paisatge.
Un feligrès encén una llàntia en el camí de l’Ave Maria, a la sortida de la visita al cambril de la Mar de Déu.
stats