Violències sexuals
Societat 13/12/2022

El músic Albert Deprius rep dues denúncies més per abusos sexuals

El tenor queda en llibertat provisional i haurà de comparèixer al jutjat cada quinze dies

2 min
Deprius en una imatge promocional d’arxiu.

BarcelonaLa publicació de la detenció del tenor i director musical Albert Deprius ha fet que més dones facin el pas i denunciïn el que van patir. Durant les últimes hores, des que l'ARA va publicar la investigació sobre el músic de Calella, els Mossos d'Esquadra han rebut dues denúncies a la comissaria d'Arenys de Mar. En tots dos casos es tracta de persones que denuncien uns fets ocorreguts quan elles eren ja adultes, i en un dels dos van cometre's fa pràcticament 20 anys.

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns el músic, que aquest dimarts ha passat a disposició judicial. Una noia el va denunciar per abusos sexuals continuats entre el 2010 i el 2014, uns fets que van començar quan ella tenia 14 anys. Com que cap de les parts personades ha sol·licitat l'ingrés a presó, el jutjat d'instrucció número 6 d'Arenys de Mar, en funcions de guàrdia, ha acordat la llibertat provisional de Deprius, que haurà de comparèixer cada quinze dies en seu judicial i té una ordre d'allunyament de 500 metres de la denunciant.

Converses de Facebook

Al marge d'aquestes tres denúncies –que se sumen a dues que el tenor ja tenia–, diverses dones s'han posat en contacte amb l'ARA per explicar el que van patir. Un dels testimonis també parla de fets denunciables, en aquest cas per unes agressions quan era menor –tenia 15 anys–, tot i que haurien prescrit i no tindrien recorregut penal. No obstant això, la majoria de persones que s'han posat en contacte amb aquest diari fan referència a la manera com Deprius les abordava a través de les xarxes socials, especialment Facebook i Messenger. Així, una noia explica (a través de captures de pantalla a les quals ha tingut accés l'ARA) que quan tenia 17 anys el músic va escriure-li per Facebook per dir-li que ella, sense ser-ne conscient l'havia tocat: "Em vas fotre mà". La noia no donava crèdit al que llegia i pensava que era un error, però ell va aprofitar-ho per portar la conversa cap a on volia –"Ja em va agradar!"– i deixar caure l'interès per ella –"Tu ja em sembles interessant"–. Per rematar-ho amb un "Em puc casar amb tu".

Un altre exemple és d'una noia a qui durant el 2020 el tenor escrivia a altes hores de la matinada. Un dia ell va parlar de "mamada" i, tot seguit, quan ella va mostrar la seva incomoditat i incredulitat pel missatge el músic va dir que s'havia confós i volia escriure "manada de cavalls". "Va ser molt desagradable. Si jo em vaig sentir tan vulnerable amb pocs missatges que em va enviar, no puc imaginar el que ha arribat a fer", explica aquest testimoni.

També dones adultes han compartit les seves experiències –algunes de recents, dels últims dos o tres anys–. Un dels casos fa referència a una dona de Pineda de Mar. Ell li enviava fotografies d'un alt caràcter sexual i li feia videotrucades, malgrat que ella no responia. Després dels missatges, ell insistia a esborrar-ho tot. "Som uns covards, hi ha molta gent a qui li ha passat, estem lligades totes perquè ell i la seva família porten tot el tema teatral, els casals... i a més coneixes tota la seva família. Per això molta gent no s'atreveix a denunciar-lo", relata aquest testimoni.

stats