Qui va fer el polèmic cartell del Carnaval de Solsona? Investiguen un WhatsApp que apunta a un suposat membre de SCC

Segons el 'Regió 7' l'alcalde ha fet arribar als Mossos la captura d'una conversa que indicaria que el cartell era fals

Ara
06/03/2015
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra investiguen una imatge que delataria que un membre de Societat Civil Catalana hauria fet el polèmic cartell del Carnaval de Solsona, segons publica el diari 'Regió 7'. La fiscalia de Lleida ja indagava la difusió del cartell per un possible delicte d'incitació a l'odi, perquè s'hi podia llegir "vine a matar espanyols en un ambient festiu, pacífic i familiar", tot i que els organitzadors del Carnaval se'n van desvincular. La imatge que investiga la policia és una captura de pantalla d'una conversa de WhatsApp entre suposats membres de Societat Civil Catalana que, si és veraç i no es tracta d'una manipulació, indicaria que un d'ells va fer el cartell, i no els organitzadors del Carnaval.

El 'Regió 7' explica que l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, "a partir d'informació que va recollir d'internet", va fer arribar la imatge a la policia. La imatge la va divulgar un usuari anònim de Twitter en una piulada que feia menció a Rodríguez.

A la conversa filtrada que investiguen els Mossos un dels membres del grup de WhatsApp hi diu que el cartell és un fotomuntatge que ha fet ell. Un altre usuari de Twitter va preguntar a un dels participants en la conversa de WhatsApp si la conversa era real i aquest ho hauria admès, segons una captura de la conversa, tot i que després va esborrar les piulades.

Ara mateix és molt difícil saber quines imatges, cartell inclòs, són reals i quines no enmig del que sembla una guerra de propaganda. L'Associació de Festes del Carnaval de Solsona ja va dir que no reconeixia el cartell polèmic com a oficial. Dissabte de Carnaval es va fer una rua on es va simular una confrontació armada entre soldats espanyols i un rei Carnestoltes independentista. Manos Limpias va denunciar l'Ajuntament de Solsona i els autors del cartell i un vídeo a la fiscalia i al jutjat d'instrucció del municipi.

L'Associació va comunicar la seva "estupefacció" pel "lamentable" ressò mediàtic i a les xarxes socials que havia tingut l'arribada del rei Carnestoltes a la rua, amb una estelada a l'esquena i 'matant' membres ficticis de l'exèrcit espanyol. Els organitzadors van demanar disculpes públiques "a qui s'hagi sentit ofès" i van explicar que "mai es van plantejar l'acte amb voluntat ofensiva envers cap col·lectiu". Es van tornar a desvincular del cartell, que l'Ajuntament tampoc no reconeix.

stats