Violència masclista

Dues dones assassinades a Sabadell i Salou per violència masclista en menys de 24 hores

Els Mossos d'Esquadra detenen els presumptes autors dels feminicidis

ARA
2 min
mossos recurs

BarcelonaNou cap de setmana negre de violència masclista. Dues dones han mort assassinades per les seves parelles en menys de 24 hores a Salou i Sabadell, per la qual cosa el nombre de feminicidis a Catalunya aquest 2024 s'eleva a 18. Els Mossos d'Esquadra han detingut els presumptes autors dels crims i han obert diligències per aclarir les dues morts, que investigaran jutjats de violència contra la dona. La consellera d'Igualtat i Feminismes en funcions, Tània Verge, ha condemnat els assassinats i ha lamentat que les violències estan normalitzades i no són un "error del sistema", sinó que "són el sistema".

La policia catalana va detenir dissabte a la nit un home de 86 anys, acusat d'un delicte d'homicidi per haver matat la seva parella, una dona de 76, en un domicili de Salou. Els agents van rebre una trucada al vespre que els alertava d'una mort amb indicis de criminalitat a l'interior d'un pis, i van arrestar el presumpte autor poc després de les 20 h. No havien passat ni deu hores que van rebre un nou avís, aquest cop a Sabadell, d'un altre feminicidi. Segons informa Efe, la víctima hauria mort apunyalada per la seva exparella en presència de les seves dues filles petites, al domicili on residien. Els Mossos han detingut el suposat homicida aquest diumenge a la tarda.

Verge ha reclamat un "canvi social de fons" contra la violència masclista, que ha descrit com un element "estructural" de la societat patriarcal que "no s'acabarà en una legislatura". També ha reconegut que les polítiques feministes "no han anat massa lluny" perquè les dones continuen morint pel fet de ser-ho: "No serem una societat lliure fins que les dones puguem viure sense violències masclistes", ha defensat.

"Insuportable"

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i l'alcalde de Salou, Pere Granados, han condemnat aquest diumenge al matí els dos crims masclistes que han tingut lloc als dos municipis en les últimes hores. Farrés s'ha declarat "consternada" per la mort d'una dona en un nou cas de violència masclista. "És un fet insuportable que no ens podem permetre com a societat", ha sentenciat l'alcaldessa, que ha confirmat l'activació del protocol de feminicidis per donar suport a la família. A més, s'ha previst la convocatòria d'un minut de silenci. Per la seva banda, Granados ha expressat la "més absoluta condemna" davant del cas de Salou i també ha expressat el seu suport a famílies i amics de la víctima.

Detingut a Lleida

Els Mossos també han detingut al barri Antic de Lleida un home de 42 anys acusat de violar, maltractar i amenaçar la seva exparella. Segons ha avançat El Caso, els fets van passar la matinada del dissabte i la dona va ser traslladada a un centre sanitari per ser atesa de les seves ferides i sotmetre's a una revisió. L'home va ser arrestat com a presumpte autor de delictes d'agressió sexual, violència contra la dona i amenaces.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats