Mobilitat

Resolta l'avaria que ha deixat Catalunya sis hores sense trens d'alta velocitat

Un petit descarrilament d’un tren Euromed també ha afectat l'AVE i l'Intercity

ARA
2 min
La interrupció del servei està causant cues a l'estació.

Barcelona"Poseu-vos a un costat, si us plau. Només poden entrar els passatgers dels trens que ja tinguin una via assignada a la pantalla", demanava el responsable del control de seguretat de l'estació de Sants en un nou matí de caos ferroviari. Davant seu esperaven resignades desenes de persones que havien de sortir a primera hora des de Barcelona, però que no han pogut fer-ho fins al migdia perquè la circulació de trens d'alta velocitat ha estat interrompuda durant sis hores. Entre les 9 hores i les 14:30 h només han circulat una part dels combois per una incidència a les cotxeres de Can Tunis, on hi ha hagut un petit descarrilament d’un tren Euromed, que ha sortit de l'eix. Això ha deixat malmesa la infraestructura i ha provocat que els trens buits que haurien de moure's fins a l'estació no hagin pogut sortir de les cotxeres en tot el matí. Els serveis afectats han estat d'AVE, Euromed i Intercity i la incidència ha quedat resolta a les 14:30 h.

Tot i això, aquestes sis hores d'incidència han afectat una gran quantitat de passatgers que a primera hora havien de sortir des de Sants i no ho han pogut fer. És el cas de l'Àlex i la Montse, que havien d'anar a Madrid per feina a les 8.55 hores i han hagut d'estar més de dues hores esperant. Tenien previst passar el dia a la Fashion Week Madrid, que se celebra a la capital espanyola aquest cap de setmana, però reconeixien que s'havien plantejat no anar-hi en veure el caos a Sants. "Si tot va bé, no dinarem", ironitzava l'Àlex.

Aglomeració de persones afectades

"No vull fer una reclamació, en vull fer 10"

Com que la via sí que estava en condicions per circular, entre Renfe i Adif han treballat per recol·locar els afectats mentre se solucionava l'avaria a la infraestructura. Ara bé, malgrat els esforços també hi ha hagut passatgers que no han tingut 'la sort' de ser reubicats. Un exemple han estat els viatgers anaven als trens d'Alacant de les 7.15 i les 10.15 hores com el Mauricio i la Mariflor. S'han conegut a la llarga cua de persones que esperaven per fer una reclamació. Ell tenia un casament demà a València i ella un vol a Mallorca al vespre des de la mateixa ciutat per unes "merescudes vacances". Feien broma i agraïen a Renfe el retard perquè, si no, no s'haurien conegut. "És millor no enfadar-se, però és un molt mal servei", reconeixia la Mariflor, que es plantejava canviar-se el vol per a l'endemà al matí i fer nit a València un cop trobés una solució per sortir de Barcelona.

La Maria també era a la cua, però no estava de tan bon humor. Abans de les 9 ja era a Sants per agafar el segon d'aquests trens en direcció a Alacant, que finalment s'ha cancel·lat. Primer els havien avisat d'un retard de 70 minuts i finalment els han comunicat que el seu tren no sortiria de Barcelona i que els tornaven els diners. "No vull fer una reclamació, en vull fer 10", deia enfadada.

stats