Mobilitat

Renfe anuncia un nou AVE entre Barcelona i Tolosa el 2025 i ajorna París

La connexió amb la capital francesa, prevista inicialment per a aquest any, s'endarrereix fins al 2026

Un tren AVE a l'estació de Sants
11/10/2024
2 min

BarcelonaRenfe continua engegant línies d'AVE en territori francès. Després d'obrir-se camí, l'any passat, amb les rutes entre Barcelona i Lió i entre Madrid i Marsella, la companyia ha anunciat aquest matí que també oferirà un nou servei entre Barcelona i Tolosa. Així ho ha avançat aquest matí el ministre de Transport i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, i ho ha confirmat posteriorment l'operadora. La nova ruta es posarà en marxa a partir del març de l'any que ve i situarà Renfe com la primera operadora transfronterera que té sis trens diaris que connecten ciutats internacionals.

El trajecte entre Barcelona i Tolosa tindrà parades a Girona, Figueres, Perpinyà i Carcassona. I si es confirmen totes les peticions horàries que ha fet Renfe, també es podrà connectar, via enllaços, amb Tarragona, Lleida, València, Madrid i Saragossa.

La ruta funcionarà, inicialment, només entre els mesos d'abril i setembre, amb un tren d'anada i un de tornada cada dia. El recorregut està previst que es compleixi en tres hores i mitja. Més endavant el servei es podria fer extensiu durant més mesos de l'any.

I la promesa d'arribar a París?

"Amb l'arribada a Tolosa i Carcassona ja són onze les ciutats franceses que tenen servei d'AVE; estem avançant en una malla de destinacions connectades de forma directa amb el tren", asseguren des de la companyia. De fet, Tolosa és la quarta ciutat més poblada de França, i un centre industrial i turístic d'interès internacional.

L'any passat, però, quan Renfe va iniciar la seva expansió a França, el president de la companyia, Raül Blanco, va fer una altra promesa diferent: va assegurar que el següent pas seria arribar a la capital francesa. "La pròxima parada serà sens dubte París, a partir del 2024", va dir Blanco. Aquesta fita, però, no s'ha aconseguit.

De fet, fonts de la companyia expliquen a l'ARA que els tràmits per aconseguir els permisos per operar fins a París s'estan dilatant. Si bé l'objectiu era inaugurar la ruta aquest mateix any, ara l'operadora treballa amb un horitzó molt més llunyà, cap al 2026.

stats