El mercat provisional d’Horta es reconvertirà i fusionarà amb el parc després d’utilitzar-se

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 2,22 milions d’euros a la construcció del mercat provisional que estarà llest l’estiu del 2022

Ara
2 min
Imatge de com serà el mercat provisional d'Horta

BarcelonaL’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat el projecte del mercat provisional d’Horta, que serà un equipament que acollirà les parades mentre el mercat habitual estigui en obres i, després, passarà a formar part del parc del districte. Se situarà entre els carrers Porto i Lisboa, en una àrea verda que ja hi ha i costarà 2,22 milions d’euros. La previsió és que estigui enllestit l’estiu del 2022. Els arquitectes a qui s'han adjudicat les obres són Pere Joan Ravetllat i Carles Enrich.

L’equipament serà una estructura de fusta de vora els 1.400 metres quadrats, amb una àrea de venda de 1.030. Acollirà 32 establiments alimentaris i 5 de no alimentaris. La resta de l’espai estarà destinat a les cambres frigorífiques i magatzem comunitaris, les oficines, els lavabos, la cambra de residus i les zones de càrrega i descàrrega. Es preveu que l’equipament sigui sostenible gràcies a plaques fotovoltaiques, així com la reutilització dels materials i l’aprofitament de recursos naturals com l’aigua de pluja.

El mercat provisional se situarà en un espai verd que ja existeix i que té jocs infantils obsolets, poc espai d’estada i una alta despesa en manteniment del verd. L’Ajuntament pretén que l’estructura del mercat provisional, que es quedarà a la zona, ajudi a dinamitzar la zona verda. Mantenint l’estructura, havent fet la urbanització de l’entorn i amb les plaques fotovoltaiques, el consistori preveu un estalvi del 40% en el desmuntatge del mercat provisional i del 90% en la construcció del futur parc productiu.

Previsió de la zona on s'instal·larà el mercat provisional d'Horta un cop reconvertit en un espai pel parc

El mateix estiu del 2022 es redactaran els projectes de les obres del nou mercat a l’emplaçament habitual i està previst que durin dos anys. Amb aquestes actuacions es volen ampliar els passadissos, millorar els accessos, possibilitar l’entrada de noves activitats i reordenar la sala de vendes. Hi haurà una zona per al mercat del fresc i una altra per a l’autoservei, a més d’un aparcament soterrat.

Aquesta actuació s’inclou a les obres que està fent l’Ajuntament als mercats municipals i que suposaran una inversió de quasi 100 milions d’euros fins a l’any 2023. Això se suma als 22 milions que s’han destinat entre els anys 2020 i 2021 en mercats de Barcelona en un total de 58 actuacions de millora. També es destinaran més de 2 milions d’euros en el Pla de Digitalització dels Mercats de Barcelona.

stats