El menjador escolar costarà 6,20 euros per desè any consecutiu

Educació havia anunciat que n'apujaria el preu però la mesura no s'ha fet efectiva

Un menjador escolar
L.v.
10/09/2019
2 min

BarcelonaDes del curs 2008-2009, el preu màxim d'un menú diari en un menjador escolar es manté congelat en 6,20 euros. I malgrat que el departament d'Educació va anunciar fa uns mesos que l'encariria entre 10 i 20 cèntims per atendre les demandes de les empreses del sector –denuncien que és inviable pagar el cost dels aliments, el sou dels monitors i cuiners i les activitats durant el temps del migdia amb aquest preu–, aquest curs 2019-20 el preu es manté igual. Així s'ha publicat aquest dimarts al 'Diari Oficial de la Generalitat' (DOGC).

Segons la resolució del departament d'Educació, en aquests 6,20 euros al dia per alumne s'hi haurà d'incloure el menjar i també "l'atenció directa a l'alumnat durant el temps de la prestació del servei de menjador i els períodes de temps anteriors i posteriors, des que s'acaben les classes del matí fins que comencen les de la tarda amb una durada màxima de dues hores i mitja en total". Per als comensals esporàdics, el preu pot arribar a pujar un 10% més i arribar, com a màxim, als 6,80 euros al dia.

De fet, la decisió d'apujar el preu arribava enmig d'unes complicades negociacions amb la comunitat educativa i els municipis per al nou decret de menjadors, que al final es va encallar. La setmana passada el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va dir que el departament estava esperant què passava amb la llei de contractes de serveis a les persones –coneguda com la llei Aragonès– per trobar la fórmula jurídica concreta –una llei o un decret llei– per aprovar la nova normativa de menjadors.

El preu dels menjadors és una peça més dels canvis que impulsarà el departament d'Educació en relació amb aquest àmbit, atès que fa 22 anys de l’últim decret que els regulava. La nova normativa preveu que la gestió dels menjadors s’adjudiqui per concurs públic, però Bargalló va reiterar fa uns dies que les AMPA que ho vulguin podran continuar gestionant el servei. Es feia enrere, així, de l'esborrany amb què el departament treballava feia alguns mesos, en què s'incloïa "la participació, seguiment, control i avaluació" del menjador, però no la gestió directa. Ara per ara, un terç dels 2.000 menjadors escolars que hi ha a Catalunya estan gestionats per les AMPA. La immensa majoria (un 90%) subcontracten el servei a una empresa.

stats