Societat 30/12/2015

15 dies després del robatori de coure, tot segueix igual a Rodalies

Adif continua sense saber quan podrà restablir el servei a la R2 nord, la R11 i la R8. Renfe manté els dos trens per hora, i ara a més els primers i últims trens del dia se substitueixen per autobusos

Albert Solé
2 min
Usuaris afectats pels retards de Rodalies

BarcelonaQuinze dies després de l'últim gran caos de Rodalies tot segueix igual, de malament. Les vacances dels estudiants i de la meitat dels treballadors ha esmorteït el nivell de queixes i molèsties als usuaris, però des que el 15 de desembre hi va haver l'important robatori de coure a Mollet del Vallès, tres línies de Rodalies continuen funcionant a mig gas, i encara no hi ha data per recuperar la normalitat.

Això significa que des de fa dues setmanes només circulen dos trens cada hora, i amb molts retards, a la R2 nord i a la R11, i a la R8, el tram entre Granollers i la UAB se segueix fent amb autobusos.

Aquest és el pla especial que va dissenyar Renfe en funció de les necessitats d'Adif mentre duren les reparacions. El gestor de les infraestructures, però, ha afegit una molèstia més als usuaris de la R2 nord des de dilluns 28 de desembre, que és que els primers trens del dia i els últims, a partir de Montcada i Reixach fins Granollers, el recorregut es fa també amb autobús.

laborables
festius

Adif ha explicat a l'ARA que dels quatre enclavaments danyats –que controlen els semàfors i la seguretat de les línies– per culpa del robatori de coure i el posterior incendi, n'hi ha dos que ja estan reparats, però encara en falten dos. L'incendi també va malmetre alguns dels sistema informàtics de comunicació.

Mentre els treballadors d'Adif estan treballant dia i nit des del 15 de desembre per reparar la línia, l'arribada d'alguns materials molt específics s'està demorant perquè no és un tipus de mercaderia que les empreses proveïdores tinguin normalment en estoc.

Adif no s'atreveix encara a posar una data pel retorn de la normalitat, però confia poder donar alguna informació més precisa la setmana que ve.

stats