Un home salva la vida d'una gata en filmar amb el mòbil la brutal pallissa que li clava el seu propietari

La denúncia del veí va permetre la Guàrdia Urbana requisar l'animal i portar-lo a una casa d'acollida. La policia portarà el cas al jutjat

Efe
27/10/2014
2 min

BarcelonaLa Guàrdia Urbana està a l'espera de rebre els últims informes veterinaris per denunciar un ciutadà de Barcelona per haver clavat una pallissa a la seva gata, maltractament que va ser filmat des del balcó del davant per un veí amb el seu telèfon mòbil. El propietari agafa la gata, la llença a terra i la colpeja nombroses vegades. El veí, que va filmar l'escena des de l'edifici de davant a través de la porta del balcó que el maltractador tenia oberta, va avisar de seguida la Societat Protectora d'Animals de Mataró, que al seu torn va comunicar el fet a la FAADA, que va denunciar el presumpte maltractament davant els Mossos d'Esquadra i al departament de Benestar Animal de l'Ajuntament de Barcelona.

Va ser la Guàrdia Urbana qui va requisar l'animal al seu propietari el 10 d'octubre. Després d'haver passat una revisió veterinària, l'animal viu en una casa d'acollida i el seu estat de salut és bo, segons fonts de l'ajuntament. La Guàrdia Urbana ha confirmat que ultimen les diligències per traslladar el cas al jutge, acompanyat per la gravació del telèfon mòbil, penjada a YouTube.

L'associació d'advocats per a la defensa animal Iuris Animal ja ha anunciat que es presentarà com a acusació popular. La presidenta de la Societat Protectora d'Animals de Mataró, Silvia Serra, ha afirmat que quan va rebre les imatges pensava que la gata era morta, "però no podia deixar passar les proves del que passa massa sovint cap als més febles, ja siguin persones o animals". "Per sort, la resposta de l'Ajuntament de Barcelona ha estat magnífica i la seva ràpida actuació és un somni per a qualsevol ciutadà testimoni d'una situació inhumana com aquesta", ha afegit Serra.

Eva Fornieles, de la Fundació FAADA, ha explicat: "Lamentablement aquest tipus d'actuacions tan ràpides no són habituals. Sovint ens trobem que ajuntaments, agents de l'autoritat o la pròpia Generalitat no actuen, encara que a vegades es tracta de maltractadors reincidents".

stats