Índia

El Mago Pop: "Vull que els nens de l'Índia vegin màgia per primera vegada"

L'il·lusionista col·laborarà amb la Fundació Vicente Ferrer per ajudar les criatures índies que no han tornat a l'escola després del covid-19

Laia Berenguer Lumbierres
i Laia Berenguer Lumbierres

BarcelonaMés de 78 milions d'infants al món no poden anar a l'escola. A l'Índia, que aviat serà el país més poblat del planeta, la pandèmia de covid-19 va forçar milers de criatures a deixar les classes i, dos anys i mig després, la majoria encara no hi ha pogut tornar. La Fundació Vicente Ferrer s'ha proposat resoldre aquesta situació i "retornar la màgia als infants de l'Índia". I ho vol fer de la mà del Mago Pop, Antonio Díaz, considerat per la revista Forbes "l'il·lusionista europeu més taquiller del món". Ara, Díaz assegura que vol ajudar els nens d’Anantapur, a l'Índia, perquè també ells puguin somiar amb un futur millor.

La màgia la poses tu és el nom de la campanya que aquest Nadal es fixa com a objectiu fer tornar a les aules els nens i nenes que la pandèmia va enviar al camp. Durant l'època del confinament, la majoria d'estudiants de les zones rurals de l'Índia van abandonar l'escola perquè la falta d'accés a internet els impedia connectar-se a les classes virtuals. Molts d'ells es van haver de posar a treballar al camp, juntament amb les seves famílies, que reben el sou per dia treballat. El director de Programes Globals de la Fundació, Moncho Ferrer, ha explicat que "l'abandonament escolar va afectar molt més els nens de zones rurals d'Anantapur": "Nosaltres tenim escoles a la Fundació que ofereixen un reforç per a tots ells. I aquesta és ara la nostra prioritat: que tornin a l'aula".

Cargando
No hay anuncios

La màgia de l'apadrinament

La nova campanya busca fomentar l'apadrinament d'aquests nens per garantir-los una educació de qualitat. Actualment des d'Espanya s'apadrinen més de 105.000 menors d'edat de la zona, gairebé 30.000 dels quals des de Catalunya. El Mago Pop ho té clar: vol ser un d'aquests padrins. Durant l'acte de presentació de la campanya ha expressat la voluntat de viatjar a l'Índia: "El meu dia a dia és molt diferent del seu, vull viure-ho en primera persona i conèixer la seva realitat". Quan hi viatgi, "tan aviat com tingui dies lliures", ha assegurat, s'emportarà els seus trucs de màgia per "fer que aquests infants els puguin veure per primera vegada".

Cargando
No hay anuncios

Una d'aquestes criatures és l'Uma Maheswyary, que té 9 anys i estudia quart de primària a Anantapur. Té clar que vol ser advocada i que li caldrà treballar molt per aconseguir-ho. No obstant això, no es rendeix, tal com explica en un vídeo publicat per la Fundació Vicente Ferrer. De 7.00 a 9.00 assisteix a les classes de reforç, de 9.00 a 16.00 va a l'escola pública i de 17.00 a 19.00 torna a l'escola de la Fundació per continuar estudiant.

Testimoni de l'Uma, una estudiant d'Anantapur (Índia) que rep l'ajuda de la Fundació Vicente Ferrer

This browser does not support the video element.