Societat 15/01/2016

Llibertat amb càrrecs per a l'excap de mitjans aeris dels Bombers

El jutge, que li ha retirat el passaport, també ha deixat lliure l'exalt càrrec de la Generalitat Valenciana

Enric Borràs
2 min
La policia va escorcollar la seu dels Bombers a Bellaterra.

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 2 de Sagunt ha deixat aquesta tarda en llibertat amb càrrecs l'excap de mitjans aeris dels Bombers i actual cap de guàrdia de la Regió Metropolitana Sud, Ramon Dinarès, el comandament del cos que quedava detingut després de l'operació policial de dimecres per contractes irregulars. També ha deixat lliure l'exdirector general d’Interior del govern valencià Pedro Hidalgo. A tots dos els van detenir dimecres i els van dur a Sagunt perquè declaressin davant del jutge. Hidalgo s'ha negat a declarar però Dinarès ho ha fet durant més de tres hores.

El jutge ha retirat el passaport a tots dos detinguts i els ha prohibit sortir del país. Investiga Dinarés per suborn, malversació de diners públics i activitat prohibida a funcionari públic i Hidalgo per suborn, malversació, prevaricació i falsedat en document públic. El jutge instructor investiga una trama de presumptes irregularitats en la contractació de mitjans aeris per a l’extinció d’incendis.

Palmés i Bosch van quedar lliures el mateix dia de la detenció però a Dinarès el van dur ahir a Sagunt. En l’operació d’abans-d’ahir es van fer 21 detencions i 20 escorcolls en set comunitats. A Catalunya es van escorcollar dos domicilis de Barcelona, la seu central dels Bombers, a Bellaterra, i la de la Regió Metropolitana Sud, a Sant Boi, i l'aeròdrom de Sabadell; a Mallorca, la seu d'una empresa de Palma; i al País Valencià, un domicili, una empresa de Mutxamel i una empresa de València. Al maig la policia ja havia arrestat el fins llavors delegat del govern espanyol al País Valencià, Serafín Castellano, per aquest mateix cas. El van destituir del càrrec l’endemà.

El departament d’Interior va comunicar ahir que ha obert una investigació per aclarir si Dinarès, el cap de la sala central dels Bombers de la Generalitat, Manel Bosch, i l’excap del Servei de Contractació i Patrimoni d’Interior Xavier Palmés van actuar correctament. Interior ha començat a revisar tots els contractes de mitjans aeris i, si troba res irregular, es podria personar en el cas com a part perjudicada.

stats