L’esport a la feina, font de benestar i productivitat
Augmenta la motivació, l'energia i l'esperit d'equip, segons diverses empreses que han incorporat la pràctica esportiva
BarcelonaDiverses empreses de la ciutat que han incorporat la pràctica esportiva tenen treballadors més units i millors resultats. Augmenta la motivació, l'energia i l'esperit d'equip, a més de ser el mitjà perfecte per transmetre els objectius i els valors de la companyia.
Des que l'any passat alguns treballadors de l'Hotel Arts van participar a la Garmin Barcelona Triathlon empesos per un repte solidari, que l'esport ha entrat amb força en la política d'empresa. Gràcies a un acord amb Claror, ofereixen diversos entrenaments als seus empleats que, de bon matí, fan plegats una sessió de fitness, de natació o de talassoteràpia.
D'aquesta manera han estret els lligams dins la plantilla, formada per 280 treballadors. Així ho afirma la Sara Fernández, assistent al director de Recursos Humans, que explica que "quan et veus al matí fent esport amb altres persones que pertanyen a altres departaments vas creant llaços molt especials que van més enllà del treball".
Així mateix, han comprovat que els resultats han millorat des que realitzen aquestes activitats. "Ha donat una energia molt gran a l'hotel, ha fet que equips de treball que treballaven correctament multipliquin el resultat de la seva feina i l'energia que posen al dia a dia ha impactat en la satisfacció dels nostres clients", assegura Jordi Sala, director de Recursos Humans.
Activitat física al mateix lloc de treball
També han constatat els beneficis de la pràctica esportiva incorporada a l'empresa a un altre hotel, Ayre Rosselló, que ha decidit impartir diverses sessions a la mateixa terrassa de l'hotel. Amb unes grans vistes de la Sagrada Família i acompanyats per música en directe, els treballadors fan pilates i hi participa des del director fins el personal de neteja.
Per a la Natàlia Vázquez, governanta de l'hotel, "ens ajuda a desestressar-nos, a sentir-nos cuidats per l'empresa i a ser un equip, a no tenir graus de superioritat i ser tots iguals". El seu director, Xavier Díaz, afegeix que "tenim molts departaments molt durs a nivell físic i creiem que fer aquestes activitats ens poden ajudar a sentir-nos bé".
Motivació i més dinamisme
Claror fa 10 anys que treballa amb empreses, però ha notat en el darrer any un gran canvi en la unió entre empresa i esport. Si anteriorment oferien solucions individuals, ara dissenyen a mida programes específics que englobin tot el col·lectiu.
Segons Cristina Rueff, directora de Vendes i Atenció al Client de Claror, "inicialment les empreses ens comentaven el sedentarisme, l'absentisme laboral, potser l'obesitat; i avui dia és totalment diferent, perquè ens demanen solucions de motivació, energia, dinamisme i actitud del seu personal".
De fet, han descobert que l'esport és també el mitjà perfecte per alinear els valors de l'empresa i transmetre els objectius comuns a assolir.