Societat 12/05/2021

L'alcalde de Lleida demana disculpes per ser en un restaurant passades les 23 h

Pueyo argumenta que molts serveis anaven tard perquè havia plogut i hi havia molta demanda perquè eren festes

Ara
2 min
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaPolèmica a Lleida per la presència de l'alcalde, Miquel Pueyo, en un restaurant dilluns a la nit que estava obert més enllà de l'horari límit per les restriccions de la pandèmia. La Guàrdia Urbana va multar els propietaris de l'establiment, però el rebombori està servit: segons ha publicat l'ACN, Pueyo estava acompanyat d'altres membres del seu equip de govern, que ocupaven una taula a l'interior del local i una altra a la terrassa.

Pueyo ha sortit al pas i ha publicat un comunicat en què lamenta la situació i demana "personalment" disculpes als ciutadans. El paer argumenta que dilluns, aprofitant que eren festes a la ciutat, va sortir a sopar "amb la voluntat de celebrar la festa i donar suport a la restauració i l'hostaleria", un sector que "s'ha vist molt afectat per les restriccions sociosanitàries". Però a l'hora de sopar, "va caure un aiguat que va inutilitzar temporalment bona part de les terrasses dels bars i restaurants" i això, sumat a "l'alta demanda" que hi havia perquè eren festes, "va comportar que el servei s'endarrerís considerablement". "Molts sopars es van allargar més de l'hora marcada pel Procicat i a les onze de la nit encara no s'havien acabat", afegeix al text.

Malgrat que per a Pueyo aquesta situació és "comprensible donades les circumstàncies climatològiques i de demanda", no es poden "normalitzar en un context de pandèmia i d'alarma sociosanitària". "Per molt raonables que puguin resultar aquestes explicacions, per molt que no hagués estat prou pendent de l'hora, és innegable que tots ens hem de responsabilitzar dels nostres actes", ha assegurat. En aquest sentit, ha reiterat el seu compromís de "continuar vivint d'acord amb les limitacions que –malgrat l'expansió de la vacunació– encara ens imposa a tots la pandèmia".

stats