Violència masclista

Una noia explica cinc violacions dels tres acusats de prostituir menors tutelades a Barcelona

Els homes neguen els fets i la fiscal destaca el testimoni "sòlid, coherent i sense fissures" de les víctimes

4 min
Judici a tres acusats de prostituir i violar menors tutelades

BarcelonaUna de les víctimes dels tres acusats de violar i prostituir menors tutelades en un pis del Clot de Barcelona ha explicat aquest dijous al tribunal un total de cinc agressions sexuals que va patir a mans d'aquests homes. Ella tenia 16 anys i ells 24, 46 i 54. La noia, com les altres dues víctimes del cas, era una menor tutelada del centre residencial d'acció educativa (CRAE) Kairós del Poble-sec. En l’última jornada del judici, la fiscal ha destacat el testimoni "sòlid, coherent, espontani i sense fissures" de les menors, i l’advocat de la Generalitat (que és acusació particular) ha assenyalat al tribunal que no hi ha "un relat contrari o alternatiu, perquè el relat contrari és la mera negació dels fets". De fet, com a defensa, els tres acusats s'han limitat a negar totes les acusacions.

La víctima va anar a parar en aquell pis perquè acompanyava una amiga del centre (que va declarar dimecres) a recollir les seves coses després de deixar la seva parella, l’acusat més jove, el Mohammed. Tal com va explicar l’altra noia, les va rebre un amic d’ell, el Pablo, amb una coca-cola presumptament adulterada que va deixar adormida la seva amiga. Ella va veure com el Pablo posava "unes gotes" al got, i després de prendre-se’l notava que "anava com flotant". Allà van començar les agressions sexuals d’un rere l’altre, en diferents habitacions del pis, que la menor ha explicat amb detall al judici a través de la gravació de la seva declaració en la fase d’instrucció. El tribunal ha optat per aquest mètode amb les dues noies que encara són menors per estalviar-los la revictimització. La noia que ja és adulta va declarar per videoconferència des d’una altra sala del Palau de Justícia, també per evitar-li el tràngol d’encarar-se amb els acusats.

El primer que va agredir la declarant d'aquest dijous va ser el Miguel, de 54 anys. Tal com va explicar ahir la primera denunciant, aquest home portava droga al pis a canvi que el Pablo i el Mohammed busquessin nenes per tenir-hi sexe a canvi de diners quan ell hi anés. Els altres dos, per torns, la van tancar en una habitació i la van agredir fins que ella, encara afectada per la droga que havia pres, es va quedar adormida. En acabar, el Mohammed li va donar 30 euros. "Me’ls va donar per anar-me’n al llit amb ell. Me'ls va donar com a una prostituta", ha dit.

La tercera víctima, que tenia 14 anys, va anar al pis amb la més gran (que en aquell moment era parella d’un acusat) un dia que es van escapar del centre de menors i buscaven un lloc on allotjar-se. "El Mohammed em va posar la mà a la cama i li vaig dir a la G. que el controlés", ha recordat sobre aquell dia. Les dues noies, el Pablo i el Mohammed estaven xerrant al pis i l’últim li va tocar la cuixa i li va dir "Vine amb mi". A ella no li havia agradat "l’ambient que hi havia al pis perquè s’estaven drogant", se’n va anar de festa i va tornar l’endemà per recollir les seves coses. Uns mesos més tard va tornar al pis també amb la intenció de passar-hi la nit amb una amiga després d’escapar-se del CRAE, però van trobar un altre lloc i van marxar durant la tarda. Durant les hores que van ser allà, el Pablo els va oferir cocaïna i ella al final en va prendre perquè "era insistent" i volia que la deixés en pau. El mateix dia, el Pablo i el Mohammed li van oferir pagar-li 50 euros per, suposadament, passar una estona amb ells al dormitori escoltant música. "Jo vaig pensar que no em donarien 50 euros per la cara, sabia que volien alguna cosa més que escoltar música", ha afegit.

Tant la Fiscalia com la Generalitat, que és acusació particular a la causa, reclamen per als acusats penes d’entre 14 i 20 anys de presó. La fiscal també ha demanat que la sentència inclogui ordres d’allunyament per a tots tres i indemnitzacions de 7.000, 8.000 i 30.000 euros a les noies.

Les acusen de denunciar per "fer mal"

Els tres acusats han optat per respondre només a les preguntes de les seves defenses. Tots tres han negat totes les acusacions i han afirmat que no sabien que les noies eren menors d’edat. El Pablo ha respost amb monosíl·labs per negar que hagués ofert diners a canvi de sexe, que hagués ofert drogues a les noies ni que les hagués agredit sexualment. El Miguel, suposadament l’encarregat de portar droga al pis a canvi que hi hagués nenes a qui pogués pagar per sexe, ha assegurat que només havia estat allà un parell o tres de vegades, i que va veure les noies allà, però no les coneixia: "No vaig tenir interès de fixar-me en aquelles noies perquè tinc la meva dona i no anava darrere d’aquestes coses", ha dit. També ha negat que els oferís sexe i ha acusat la víctima més gran, exparella del Mohammed, de denunciar-los per "fer mal". En la mateixa línia, el mateix Mohammed ha acusat la seva exparella d’haver-lo denunciat "perquè la relació va acabar malament": "Ja no volia estar amb ella, suposo que es va frustrar, per això ha fet el que ha fet". També ha negat que hagués ofert droga o diners a canvi de sexe a les menors.

Tots tres estan acusats d’un delicte contra la salut pública per la quantitat d’amfetamines, cocaïna i marihuana que els van trobar; una quantitat que, en canvi, les seves defenses consideren "ínfima". Els acusats s’han presentat com a consumidors habituals de diverses substàncies, i en aquest sentit el Miguel ha explicat que havia tingut dos preinfarts per culpa de la cocaïna i, per això, anava a aquell pis a drogar-se d'amagat de la seva dona. El Mohammed, que no es va presentar el primer dia de judici i va forçar que se suspengués, quan el seu advocat li ha preguntat si havia pres drogues el dia de les agressions sexuals, li ha etzibat "Si no recordo què vaig fer ahir, me’n recordaré d’aquell dia".

stats