Justícia

Mainat perdona Dobrowolski per espiar-li el correu

El productor formalitzarà la decisió dijous i reduirà la petició de presó al judici per intentar-lo assassinar

2 min
Ángela Dobrowolski, exdona de Josep Maria Mainat, en el judici que ha començat aquest dilluns

BarcelonaEl productor de televisió Josep Maria Mainat ha decidit perdonar la seva exdona Angela Dobrowolski per haver-se colat al seu correu i haver consultat missatges dels seus advocats sobre el seu patrimoni i el procediment de divorci, que la deixaria sense herència. Aquesta decisió, que formalitzarà dijous amb un escrit a l'Audiència de Barcelona, farà caure el delicte de revelació de secrets de què també està acusada en el judici per presumptament intentar assassinar-lo injectant-li insulina per provocar-li una hipoglucèmia. D'aquesta manera, quan Dobrowolski encari el seu interrogatori davant del tribunal, ho farà per defensar-se d'una petició de tretze anys de presó, tres menys que els setze que afrontava a l'inici del judici.

Aquest dimecres un informàtic ha explicat al tribunal que l'acusada el va contractar l'agost del 2020 –uns dos mesos després de l'intent d'assassinat– perquè l'ajudés a desbloquejar el portàtil del productor per descarregar imatges de les càmeres de seguretat de la casa on vivien a Horta i documents sobre la diabetis i el coma diabètic. El treballador es va adonar que l'ordinador no era d'ella sinó de Mainat, perquè a la pantalla d'inici hi havia les inicials d'ell. Li va dir, com a excusa, que no podia obrir-lo i se l'havia d'endur al taller. Després va intentar contactar, sense èxit, amb el fill de l'exmembre de La Trinca per alertar-lo. Finalment va tornar l'ordinador a Dobrowolski sense desbloquejar. Tampoc va accedir a ajudar-la a extreure documents de dos discos durs, suposadament amb informació que ella necessitava per als seus estudis de Medicina, perquè va veure que hi havia gravacions de les càmeres de seguretat de la casa.

En la tercera jornada de judici també han declarat metges de la clínica Quirón, on Mainat va ingressar després de la hipoglucèmia que va patir el 23 de juny del 2020. Aquella mateixa tarda Mainat havia avisat Dobrowolski que l'endemà iniciaria el procediment de divorci que, com ella sabia perquè havia accedit al seu ordinador, li suposaria quedar-se sense herència. Els metges que han declarat al judici han coincidit que "l'únic fàrmac" capaç de reduir els nivells de glucosa de forma tan dràstica en dues hores és la insulina. També han confirmat que "cap" de les medicacions que Mainat prenia li podria causar aquesta reacció.

A més, els mossos que van revisar el glucòmetre de Mainat han assegurat que les dades de l'aparell "no es poden modificar" i que funcionava correctament. Amb aquest aparell, Dobrowolski va mesurar diverses vegades durant la nit els índexs de sucre en sang de Mainat, que marcaven una hipoglucèmia greu que requeria atenció mèdica urgent. En canvi, no va trucar a urgències fins que va creure que "seria impossible pràcticament salvar-li la vida", segons el fiscal, amb la intenció d’encobrir el seu crim.

"Cap trastorn mental greu"

D'altra banda, tres psiquiatres han assegurat que l'acusada no pateix "cap trastorn mental greu". Sí que han assenyalat un trastorn límit de la personalitat lleu, una depressió i un "inadequat control de la ira". Els forenses també han recordat que el 2018 va ingressar en un centre per haver pres drogues. En aquest sentit, han afegit que el consum d'aquestes substàncies pot tenir efectes sobre la impulsivitat i l'exageració, i que tot plegat pot afectar "lleument" la seva capacitat de controlar i comprendre els seus actes.

stats