Justícia

Un jutjat ordena fer autòpsia a una nena de tres anys que va morir a l'hospital de Figueres

La menor va ser atesa a un CAP per un mal de panxa i els pares han denunciat el cas per saber si hi ha hagut mala praxi

ARA
2 min
L'entrada d'Urgències de l'hospital de Figueres

BarcelonaEl jutjat número 8 de Figueres ha ordenat fer l'autòpsia d'una nena de tres anys que va morir dimarts a l'hospital del municipi. El cas s'investiga després que els pares hagin presentat una denúncia per saber si hi ha hagut mala praxi en l'atenció a la seva filla. Segons consta en la denúncia, dies abans la família havia portat la nena al centre d'atenció primària (CAP) de Roses per un mal de panxa. Uns dies després va agafar febre i la van haver de dur a l'hospital de Figueres. Allà va empitjorar i va morir abans que l'arribessin a derivar a la unitat de crítics de l'Hospital Doctor Josep Trueta de Girona.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat aquest diumenge que la jutgessa titular del jutjat número 8 de Figueres, en funcions de guàrdia, va obrir diligències i va demanar informació clínica als centres sanitaris que havien atès la menor per determinar si hi va haver algun tipus de negligència mèdica en l'assistència. Un cop rebuda aquesta documentació, va ordenar que se'n fes l'autòpsia. "El jutjat està pendent del resultat", indiquen fonts judicials.

Segons ha avançat El Punt, la família va portar la nena al CAP de Roses un parell de dies abans que morís perquè tenia mal de panxa, però, després de visitar-la, els professionals li van donar l'alta perquè no els va semblar que tingués res greu. Dos dies després, la nit de dimarts, la família va tornar a l’ambulatori, ja que la nena, a més del mal d’estómac, també tenia febre. Llavors, segons les mateixes fonts, els pediatres la van derivar amb ambulància a l’hospital de Figueres.

Quan van veure l’estat de la nena, els professionals de l'hospital comarcal van demanar una altra ambulància, en aquest cas per a pacients crítics, per evacuar-la al Trueta –centre de referència a la demarcació–, però aquest trasllat no es va arribar a fer perquè la nena va morir abans. Els pares van denunciar-ho poques hores després dels fets.

Fonts del departament de Salut confirmen els fets i expliquen que estan fent un seguiment del cas. També han dit que facilitaran totes les dades clíniques que requereixi l'autoritat judicial per aclarir si es poden atribuir responsabilitats. Des del TSJC afegeixen que aquestes diligències prèvies que s'han obert no es dirigeixen contra cap persona ni entitat. "En aquest moment són la cobertura necessària per conèixer les causes de la mort de la menor després de practicar-li l'autòpsia", afegeixen.

stats