Violencia sexual

Demanen 15 anys per a l'acusat d'agredir sexualment una menor i deixar-la en un banc a Cerdanyola

Els fets van passar la nit de la castanyada del 2022, quan l'home estava en semillibertat per un altre delicte sexual

Judici a un acusat de violar una menor de 15 ays a Cerdanyola del Vallès el 2022.
07/10/2024
2 min

BarcelonaLa Fiscalia demana 15 anys de presó per a un home acusat d'agredir sexualment una menor i deixar-la semiinconscient en un banc, de matinada, a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Tot va passar la nit del 31 d'octubre a l'1 de novembre del 2022, quan ella tenia 15 anys i ell 47. La noia havia anat a una festa per celebrar Halloween i al tornar a casa va discutir amb els seus pares, que la van renyar perquè havia arribat més tard del que havien acordat. Aleshores la jove se'n va anar de casa i els pares la van estar buscant durant hores, fins que els Mossos d'Esquadra els van avisar que l'havien trobada i ella mateixa va explicar que l'havien agredit sexualment.

L'acusat ja havia estat detingut dues vegades abans per delictes sexuals, i en aquell moment estava en semillibertat complint una condemna de set anys de presó per una agressió sexual el 2015. Segons les acusacions, després de fugir de casa, la noia va anar a parar en un bar, on també hi havia l'acusat. L'home presumptament li va oferir whisky fins al punt que ella va acabar marejada i sense poder mantenir-se dreta. Ell la va animar a sortir fora i la va dur de la mà fins al carreró que hi ha darrere del local, on presumptament la va agredir sexualment. La noia va quedar semiinconscient, i quan es va despertar encara el va veure allà, mullant-li el front amb aigua. L'home la va portar a un banc i li va donar el seu mòbil: "Perquè no te'l robin", li va dir.

Aquest dilluns ha començat el judici, que continuarà divendres a l'Audiència de Barcelona, i la noia, que encara és menor d'edat, ha declarat davant del tribunal a porta tancada i acompanyada de la seva mare. També han declarat els pares, que han explicat que després de la discussió amb la filla van localitzar-la gràcies a una aplicació on tenien accés constant a la seva ubicació. La van trobar en un parc on hi havia una festa, però quan la noia va veure la mare se'n va escapar i va apagar el mòbil perquè no la localitzessin. Va ser més tard quan, presumptament, s'hauria comès l'agressió sexual.

El va identificar sense dubtes

Els agents que es van encarregar de la investigació han coincidit que la noia va reconèixer l'acusat sense cap mena de dubtes quan li van ensenyar fotos de diferents homes a partir de la descripció que ella havia donat. Al local on van estar bevent aquella nit hi havia diversos testimonis que coneixien l'acusat perquè n'era client habitual, però tots han negat que haguessin vist la noia aquella nit. En concret, han testificat la cambrera del bar, el propietari i un amic de l'acusat.

L'advocada de l'acusat ha aprofitat diverses preguntes per posar en dubte l'edat de la noia, que va néixer al Brasil i els seus pares van adoptar quan tenia nou anys. La defensa ha preguntat als pares si quan la van adoptar van rebre algun certificat que acredités la data de naixement, i també han preguntat als agents si ho van contrastar. Tant els pares com la policia han afirmat que tenien confirmada l'edat de la menor. Es dona la circumstància que la noia tenia 15 anys en el moment dels fets, una edat que està just per sota de l'edat de consentiment, que la llei fixa en els 16 anys. Per tant, per sota d'aquesta edat qualsevol contacte sexual es considera una agressió des del punt de vista legal.

Telèfons Violències Masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats