Tribunals

Declarada culpable l'acusada de matar a punyalades una dona en una discoteca de Cornellà

La segona implicada també la va agredir, però no hi ha prou proves que fos còmplice de l'assassinat

2 min
La sala del jurat de l'Audiència de Barcelona durant la lectura del veredicte del jurat popular contra dues dones per la mort a punyalades d'una altra dona a Cornellà el 2020

Més de quatre anys després, les dues acusades de matar una dona al sortir de la discoteca Capitolio de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) han escoltat el veredicte del jurat pel crim de la matinada del 28 de juny del 2020. La víctima, Kristen, va morir després que una de les dones li clavés dues punyalades durant un enfrontament en sortir del local. La principal acusada ha estat declarada culpable d'assassinat, mentre que l'altra, que va ser jutjada com a còmplice, entomarà una condemna per un delicte de lesions lleus que no li comportarà una pena de presó.

La Joana, la principal acusada, va confessar durant el judici que havia matat la Kristen, però afirmant que no tenia intenció de fer-ho. Va disculpar-se i ja abans de declarar va dipositar 67.000 euros per indemnitzar els pares de la víctima. El jurat ha valorat aquest últim gest, i a la sentència que encara ha de redactar el magistrat que presideix la sala es tindrà en compte com a atenuant.

En canvi, queden descartats els altres supòsits amb els quals la defensa de la Joana ha intentat empetitir la condemna: no està demostrat que anés beguda ni drogada, i tampoc es valorarà que s'entregués ella mateixa als Mossos d'Esquadra, ja que no ho va fer per col·laborar, sinó que va confessar després de mesos d'escapolir-se perquè es va veure acorralada quan van detenir la seva companya de banqueta. Amb tot, la Fiscalia s'ha reafirmat en demanar una pena de 16 anys de presó, si bé la condemna es pot enfilar fins als 20 anys que demana l'acusació particular en nom de la família de la víctima. Sigui quina sigui la condemna, l'advocat de la culpable de l'assassinat ja ha avançat que recorrerà contra la sentència.

Pel que fa a la segona acusada, Nieves, s'ha evidenciat que va atacar la Kristen a cops abans que la Joana tragués l'arma blanca amb què la va apunyalar. Li va fer ferides que s'haurien curat en pocs dies, però el jurat no veu clar que intervingués per ajudar la Joana en el crim, i considera que no hi ha prou proves per incriminar-la com a còmplice. Per això, només se li atribueix un delicte de lesions lleus pel que la Fiscalia reclama una multa de 900 euros.

En llibertat provisional

Després del crim, les dues dones van fugir i van canviar de pis diverses vegades per amagar-se. L'autora material se'n va anar a França amb la seva parella, i a la Nieves la van trobar i detenir junt amb el seu marit al barri de Canyelles de Barcelona tres mesos després de l'apunyalament. Arran d'aquesta detenció, la Joana i el seu marit es van entregar a comissaria l'endemà. Les dues dones van entrar a presó provisional i la principal acusada hi va passar dos anys, mentre que l'altra hi va ser durant uns tres mesos.

Totes dues han arribat al judici en llibertat provisional i, donat que la condemna de la Joana comportarà diversos anys de presó, les acusacions han demanat al magistrat que dictés ja una ordre d'entrada a presó provisional, cosa que de moment no ha fet. La Joana, doncs, seguirà en llibertat mentre el magistrat resol si l'envia o no a presó provisional a l'espera de la sentència.

stats