Tribunals

Condemnat un monitor per abusos a dos alumnes amb discapacitat i absolt de quatre més pel relat "desestructurat" de les víctimes

Façana del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya TSJC Barcelona
1 min

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 15 anys de presó un exmonitor de l'Escola Taiga per abusos amb penetració a dos alumnes discapacitats i per exhibicionisme amb un tercer. La mateixa sentència l'absol de quatre abusos més al considerar "desestructurat" o insuficient el relat de les víctimes.

La sentència, que ha avançat El País, també fixa indemnitzacions que sumen 55.000 euros per a les víctimes, que tenien discapacitats superiors al 70%. La Fiscalia demanava 37 anys de presó per a l'exmonitor per haver agredit sexualment set alumnes amb autisme i discapacitat de l'escola d'educació especial Taiga de Barcelona durant unes jornades de convivències o sortides esportives, organitzades entre el 2015 i el 2017.

Aprofitava la seva superioritat

Sobre els fets pels quals sí que ha estat condemnat, la sentència dona credibilitat als relats de les víctimes i dona per provat que durant múltiples sortides de convivències o esportives va aprofitar per dur a terme les agressions. Ho va fer, diu la sentència, "aprofitant-se intencionadament de la seva posició de preeminència i ascendència" sobre les víctimes i de la seva vulnerabilitat.

Pel que fa a les quatre absolucions, la sala sosté que un dels joves, amb una discapacitat del 70%, va oferir un relat "molt escàs, evitatiu, poc intel·ligible, absolutament desestructurat i ple d'insults" contra el processat. Sobre els altres dos, que són germans i tenen discapacitats del 80%, el tribunal subratlla que, davant la "severa incapacitat psíquica" que els impedeix comunicar-se, ni tan sols han pogut expressar un relat sobre els fets, per la qual cosa la càrrega de prova ha estat insuficient per a la condemna.

stats