La Justícia atura la privatització de sis hospitals públics de Madrid

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid suspèn cautelarment l'adjudicació de la gestió sanitària per poder resoldre el recurs que va presentar el Partit Socialista

1 min

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha paralitzat aquest dimecres el procés d'externalització de la gestió de sis hospitals públics de Madrid, una de les mesures que el pla de sostenibilitat que la Comunitat de Madrid preveia dur a terme aquest any.

El TSJM accepta així la petició urgent del Partit Socialista de Madrid de suspendre l'adjudicació dels hospitals Infanta Sofía, Infanta Leonor, Infanta Cristina, Henares, Sureste i Tajo.

El PSM va presentar un recurs contenciós administratiu davant del TSJM en considerar que la conselleria de Sanitat havia acceptat una fiança de les empreses licitadores molt inferior a la que preveu el marc legislatiu madrileny. En concret, la conselleria hauria acceptat com a fiança un 5% de l'import anual del contracte en lloc del 5% de l'import total, tal com contempla la llei. Els diputats del PSM van demanar la suspensió cautelar de l'adjudicació.

La interlocutòria del TSJM accedeix a aturar cautelarment la privatització dels sis hospitals perquè considera que, tenint en compte "la immediata adjudicació dels contractes" anunciada per la conselleria, "era probable que l'adjudicació dels contractes s'efectués abans de la resolució judicial sobre la mesura cautelar".

Segons els autors del recurs, els licitadors de la gestió sanitària van pagar un 90% de l'import de fiança que haurien d'haver pagat, una disminució "arbitrària" i "contrària als interessos generals". El jutge estima que hi ha "circumstàncies d'especial urgència" i afegeix que l'error, en considerar que el 5% s'havia de pagar sobre l'import anual i no sobre l'import total, "podria excedir l'àmbit d'un simple error material, ja que és evident que la quantitat de la fiança contractual varia substancialment".

stats