PREMIS DE L'ASSOCIACIÓ DE LA PREMSA ESTRANGERA DE HOLLYWOOD Anàlisi
Societat18/01/2011

Justícia per a David Fincher

Xavi Serra
i Xavi Serra

BarcelonaDesprés de quasi vint anys de carrera, David Fincher, un dels realitzadors més dotats del cinema nord-americà modern, ha vist el seu talent reconegut pels premis que voten cada any els prop de noranta membres de l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood.

I ja era hora. El director de Zodiac (2007), que ha estat sempre ignorat en les successives gales dels Oscars, surt ara reforçat dels Globus d'Or i pot encarar amb optimisme les nominacions als premis de l'Acadèmia que s'anuncien la setmana vinent. Tot i no destacar-se gaire en nombre de premis, La red social sí que s'ha emportat alguns dels més importants: millor pel·lícula, director, guió i banda sonora. Tan sols s'han quedat sense reconeixement Andrew Garfield i Jesse Eisenberg, els dos actors nominats de la pel·lícula.

Cargando
No hay anuncios

Societat perfecta

I si l'Associació ha fet justícia guardonant Fincher, no es pot dir menys del premi al millor guió per a Aaron Sorkin, possiblement el millor guionista de la seva generació, tot i que fins ara el seu millor treball l'havia fet a la televisió ( El ala oeste de la Casa Blanca ). La societat de Fincher i Sorkin s'ha revelat com la millor de les possibles, la unió de dos genis que es complementen a la perfecció: l'un no ha escrit mai cap guió, i l'altre no ha dirigit mai cap pel·lícula. Per separat són un prodigi. Junts, insuperables.

Cargando
No hay anuncios

No es pot queixar Natalie Portman dels Globus d'Or. Ha rebut sis nominacions (inclosa la trilogia de Star Wars !) i dos premis, tot això abans dels 30 anys. El seu premi per Cisne negro , de Darren Aronofsky, estava quasi tan cantat com el de Colin Firth, l'actor britànic que s'ha emportat l'única candidatura de les set a què estava nominat El discurs del rei , de Tom Hooper, que surt derrotada de la cursa amb La red social .

Premis sota sospita

Cargando
No hay anuncios

El triomf com a millor comèdia o musical de l'estupenda Los chicos están bien , nou film de la militant del cinema lèsbic Lisa Cholodenko, ha fet un gran favor als organitzadors, que s'havien cobert de glòria nominant en la categoria The tourist i Burlesque , dues pel·lícules que la crítica en ple ha considerat mediocres. A Hollywood fins i tot es diu aquests dies que amb aquestes nominacions els Globus d'Or han fet innecessaris els Razzies, i de passada han aixecat legítimes sospites sobre la influència que els grans estudis exerceixen en aquests premis.

'Mad men', destronada

Cargando
No hay anuncios

En l'àmbit televisiu, els vencedors han estat les sèries Boardwalk Empire i Glee . La primera, la gran aposta del canal HBO, trenca la ratxa de Mad men , guanyadora de les tres edicions anteriors. La producció de Martin Scorsese s'ha endut els premis a millor sèrie dramàtica i actor (Steve Buscemi), un reconeixement pel qual ha fet més mèrits que Glee , que s'ha imposat per segon any consecutiu en la categoria de millor comèdia a la gran favorita, Modern family .