Un gos troba un rastre al pantà de Susqueda i els submarinistes pentinaran la zona

A partir de demà, la recerca dels dos joves desapareguts comptarà amb aquesta nova pista

Acn
31/08/2017
3 min

SusquedaSubmarinistes de la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i els Bombers rastrejaran demà una superfície de 150 metres del pantà de Susqueda on un gos especialitzat en entorns aquàtics ha detectat avui un possible rastre de la parella desapareguda a la zona, Marc Hernández, de 23 anys, i Paula Mas, de 21 anys. És la segona pista que s'ha trobat avui, després que un grup de tres joves que dissabte van anar d'excursió amb moto al pantà de Susqueda hagin declarat haver trobat un caiac mig enfonsat i amb "tres o quatre" pedres de grans dimensions al centre.

La troballa la van fer al mateix lloc on des de fa dies els serveis d'emergències busquen una parella del Maresme desapareguda. Avui els tres motoristes s'han desplaçat fins al pantà per indicar als investigadors el punt exacte on havien trobat el caiac. Segons ha explicat a l'ACN Otto Heller, un dels joves que ha compartit el seu testimoni, en arribar al pantà van veure "un objecte flotant" a l'aigua, del qual només sobresortien les puntes i tenia forma de "ve baixa". "El vam portar fins a l'embarcador, vam treure les pedres que hi havia, però vam veure que estava punxat i el vam tornar a deixar", ha indicat el jove. Dilluns a la tarda van lligar caps: aquell podia ser el caiac de la parella del Maresme, així que van trucar al telèfon d'emergències 112.

El sergent dels Mossos d'Esquadra de l'ABP de Santa Coloma de Farners, Enric Padró, ha assegurat avui en declaracions als mitjans que "no està confirmat" que al caiac de la parella hi hagués pedres ni tampoc ha revelat si estava punxat. "Sí que es va trobar en forma de ve baixa, però que hi hagués pedres no està confirmat", ha explicat. Padró ha indicat que tant el caiac com el cotxe són els dos indicis més importants que segueixen per intentar descobrir què va passar i seguir així el rastre de la parella.

Otto Heller, veí de Santa Cristina d'Aro, ha explicat que el caiac era a uns deu metres encara no del final de l'embarcador. Pel que fa a les pedres, ha relatat que les van treure entre tots tres, que els va costar bastant. "Però vam veure que el caiac estava punxat i el vam tornar a deixar a l'aigua", ha indicat. A banda de les pedres i del fet que estava punxat, Heller ha exposat que no van veure cap altre detall sospitós. Avui s'han desplaçat fins a Susqueda amb la idea de "donar un cop de mà" i explicar on el van trobar i on van deixar les pedres.

L'embarcador es troba a l'altre extrem d'on va aparèixer el vehicle en el qual viatjava la parella, un Opel Zafira de color blau. Dimecres el conseller d'Interior va confirmar que el cotxe no va caure per accident a l'aigua, sinó que algú el va empènyer. El testimoni dels joves apuntaria, també, que es podria haver intentat fer desaparèixer el caiac al fons del pantà.

Continua el dispositiu de recerca

Al llarg del dia d'avui ha continuat el dispositiu de recerca dels dos joves per terra, aigua i aire. A les unitats subaquàtiques de Mossos d'Esquadra i Bombers s'hi han afegit també els GEAS de la Guàrdia Civil, tant de Girona com de Barcelona. El cap de guàrdia de la regió d'emergències de Girona, Jordi Martín, ha ressaltat que el gos ensinistrat permet detectar persones perdudes en entorns aquàtics. "És un plus al dispositiu que ens pot permetre tenir més indicis per esbrinar on poden ser aquestes dues persones que estem buscant", ha afirmat.

Dimecres els tècnics van extreure el vehicle dels dos joves del pantà, ja que hi estava submergit, i Interior va descartar que hi caigués per accident, perquè hi havia una pedra als pedals. Ara per ara, mentre continua la recerca aquàtica dels joves a l'embassament però també la investigació per localitzar-los en cas que fugissin, hi ha poques pistes més.

stats