Xarxes
Societat03/02/2023

Un jove pilot empordanès emociona a les xarxes amb un vídeo dedicat els seus pares

En el primer vol que pilotava amb els seus pares a bord, Jordi Jacas va agrair-los per megafonia el suport incondicional

GironaJordi Jacas (Ullà, 1998) tenia clar des de ben petit que de gran volia acabar treballant com a pilot d’avió. I no era un somni passatger d’infantesa sobre una professió idealitzada, sinó una il·lusió convençuda que va durar-li fins a batxillerat. El 2019 es va fer realitat: amb només 21 anys, el jove empordanès, després de treure's la llicència d'aviació, va convertir-se en el pilot més novell de l'aerolínia Air Europa, un títol que encara avui, amb 24 anys, ostenta. Jacas ha pogut acomplir el seu somni d'infància gràcies a molta dedicació i esforç, però sobretot també gràcies al suport incondicional dels seus pares, que durant tot aquest temps l'han ajudat molt tant des del punt de vista econòmic com emocional.

Per això, el passat 25 de gener, en el vol que pilotava de Madrid a Màlaga, el jove va voler agrair-los el suport per microfonia, davant de tota la tripulació, després de l'enlairament. Era un dia especial, la primera vegada que Jacas pilotava un avió amb els seus pares a bord, asseguts a primera fila. "Feia molt de temps que buscàvem quadrar un dia per poder volar plegats i, quan ho vam aconseguir, tenia clar que volia donar-los les gràcies públicament per tot el que han fet per mi durant aquests anys", recorda el pilot. "Gràcies per donar-me ales", afirmava en el discurs, que va emocionar la família i la resta de viatgers.

Cargando
No hay anuncios

Jacas va decidir filmar el moment i penjar-lo al seu compte personal d'Instagram, en el qual sovint comparteix les seves experiències com a pilot. El que no s'esperava, però, és que tingués tanta repercussió: sis dies després de publicar el vídeo, el post supera els 350 mil likes, s'enfila fins als 14.000 comentaris i acumula més de 2 milions de reproduccions. També ha despertat l'interès de ràdios i televisions d'arreu del món, que s'han fet ressò de la història. En aquests dies, Jacas ha passat de tenir 3.000 seguidors a sobrepassar els 50.000 i, en les últimes 24 hores, ja ha rebut ofertes de col·laboració de marques de roba, rellotges i restaurants per fer promocions a Instagram. "És una bogeria, no m'ho esperava en absolut, però em fa feliç que una història bonica com aquesta, que té com a protagonistes els meus pares, desperti l'interès de tanta gent", destaca el jove. Els pares també es troben aclaparats per la resposta: a Ullà, un poble de 1.110 habitants a tocar de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), tothom els atura pel carrer i no paren de rebre trucades d'amics i coneguts.

Cargando
No hay anuncios

Suport econòmic i emocional

Ser pilot d'avió val molts diners, entre 70 i 120 mil euros, perquè no existeix cap centre universitari públic que ofereixi aquests estudis a Espanya. Jacas va estudiar un any a Irlanda i després dos anys intensius a Jerez de la Frontera. "Els meus pares, de professions humils, van estalviar de valent per poder finançar el meu grau i tot just ara, després de tres anys treballant, puc dir que començo a recuperar la inversió", reconeix. El jove també destaca la dificultat acadèmica de la carrera: "Necessites fer moltes hores de pràctiques volant i els exàmens teòrics només s'aproven amb un 7,5 sobre 10", assenyala. Per això valora tant el suport de la família: "M'han ajudat tant a fer front a les despeses dels estudis com a mantenir-me fort mentalment per superar l'exigència de la formació".

Cargando
No hay anuncios

Tot i la poca activitat dels anys en pandèmia, el jove ja acumula més de 1.000 hores de vol, tant en viatges per Europa com en vols transoceànics, i és molt feliç pilotant avions: "El món de l'aviació és molt divertit, perquè cada dia és diferent, t'enfrontes a situacions de tota mena, coneixes gent d'arreu del món i, des de la cabina, veus unes vistes que no es poden explicar", afirma. "És per això que m'agrada compartir tot el que veig i visc a les xarxes, tal com he fet amb el vídeo dels meus pares", conclou.