Societat 06/08/2013

Interior reparteix les noves granotes ignífugues que esperaven 200 auxiliars forestals

Fins a aquest dimarts, un terç dels auxiliars de la campanya d'estiu no podia acudir a primera línia de foc

Acn
1 min
Imatge cedida per un auxiliar forestal que aquest dimarts ja ha rebut la granota que esperava al parc de bombers./ ACN

BarcelonaLes granotes ignífugues que esperaven 200 auxiliars forestals de Catalunya ja han arribat als parcs de bombers. Inspecció de Treball va obligar fa dies la conselleria d'Interior a dotar aquests peons en tasques d'extinció d'incendis forestals d'un nou model de granota que complís la normativa vigent. Des de llavors han estat fent feines complementàries, ja que sense aquesta protecció obligatòria no podien lluitar contra el foc des de primera línia. Les granotes han arribat amb retard després de passar alguns dies a l'aeroport de Singapur, a l'espera de ser traslladades a Barcelona.

Durant la campanya d'incendis treballen poc més de 600 auxiliars que es reparteixen en dos torns de guàrdia. D'aquests, uns 205 no tenien una granota que garantís la qualitat després de més de 50 rentades o no podien demostrar que hagués estat rentada menys de 50 cops. Per això Inspecció de Treball va decidir que per seguretat calia que en rebessin una de nova.

Els sindicats van denunciar la falta d'equips de protecció adequats el 29 de juliol. El Govern es va comprometre a dotar els auxiliars amb les noves granotes al cap de dos dies, però els equips ignífugs no van arribar a temps i els sindicats van tornar a fer públic el seu malestar la setmana passada. Finalment han arribat aquest dimarts.

stats