Identifiquen un dentista dels EUA com el caçador que va matar el lleó més estimat de Zimbàbue
L'home, un pare de família de Minnesota, ha caçat animals salvatges per tot el món, segons 'The Telegraph'
MadridUn caçador dels Estats Units, i no d'Espanya, va ser el culpable de la mort del Cecil, un dels lleons més estimats de Zimbàbue, segons ha revelat 'The Telegraph'. El diari britànic assegura que l'home és un pare de família amb dos fills que exerceix com a dentista de Minnesota, identificat com a Walter Palmer, tot i que en un principi s'havia dit que el caçador era espanyol.
De fet, un portaveu del mateix Palmer ha reconegut que podria haver sigut l'autor de la mort del felí, però ha puntualitzat que tenia tots els permisos legals pertinents i que havia contractat diversos guies professionals. L'estatunidenc, de fet, és un caçador que ha viatjat per tot el món i que disposa de diverses imatges a les xarxes socials posant amb algunes de les seves víctimes, entre elles un lleopard i un rinoceront, tal com recull 'The Telegraph'.
Les autoritats de Zimbàbue de moment han cridat a declarar davant d'un tribunal el proper 6 d'agost dues persones: el propietari dels terrenys on va ser abatut el Cecil –que en teoria va ser atret fora del parc nacional on es trobava amb un esquer perquè dins del terreny protegit no es pot fer cap safari–, i Theo Bronkhorst, un altre caçador que ja ha confirmat "l'error" i que no estava al cas de la fama del lleó.
Palmer, el client últim que va pagar els prop de 50.000 euros necessaris per matar el lleó i després emportar-se el cap com a trofeu, diu d'ell mateix que té "un talent únic per crear somriures" amb la seva feina com a dentista. El caçador ha abatut isards, cabirols i cabres salvatges a Espanya, però altres pàgines web de gent aficionada a la cacera el mostren amb un lleopard que va matar a Zimbàbue el 2010, a més d'un rinoceront i altres animals en perill d'extinció. Segons el diari, Palmer ja va ser condemnat a un any de llibertat condicional l'any 2008 per mentir sobre la ubicació exacta d'un ós negre que va matar a Wisconsin, també amb el seu arc –la seva arma preferida–.
Cecil, tal com era anomenat l'animal, era l'exemplar més fotografiat i una de les principals atraccions de la reserva de Hwange. L'animal tenia 13 anys i destacava pel fet de ser, amb tota probabilitat, el lleó més gros del país. En principi l'animal hauria rebut l'impacte d'una fletxa llançada amb un arc, però no hauria mort a l'acte i el caçador hauria estat dos dies seguint la pista de l'animal ferit. Finalment, l'hauria rematat amb un rifle i s'hauria emportat el cap de l'animal com a trofeu.