Els 'iaioflautes' entren a l'Ajuntament de Barcelona i exigeixen parlar amb Trias sobre Can Vies
L'alcalde ha accedit a rebre'ls i li han reclamat un canvi de model de ciutat
BarcelonaUna desena de 'iaioflautes' –uns vint, segons l'organització– han irromput aquest matí a l'Ajuntament de Barcelona per reivindicar "una ciutat per a les persones", i tres d'ells han aconseguit entrevistar-se amb l'alcalde, Xavier Trias, que ha accedit a rebre'ls.
Els 'iaioflautes' han accedit a l'Ajuntament per dur a terme una acció reivindicativa en la qual reclamaven "una ciutat per a les persones, no un parc temàtic al servei dels interessos econòmics i financers de l'1%", però fonts municipals han informat que han demanat parlar amb Trias i que aquest hi ha accedit.
El portaveu del col·lectiu, Alfonso Romero, ha assenyalat a Efe que les persones reunides volen parlar amb l'alcalde sobre el desallotjament del centre Can Vies, al barri barceloní de Sants, així com sobre l'Ateneu Harmonia, al districte de Sant Andreu, on, segons Romero, el consistori també vol eliminar l'autogestió.
El portaveu ha assenyalat a Efe que tenen previst lliurar un manifest a l'alcalde en el qual critiquen que "la marca Barcelona és la d'una ciutat abocada a satisfer les necessitats dels seus visitants, mentre els seus habitants sobreviuen immersos en la precarietat i les retallades de drets i serveis".
Els 'iaioflautes' clamen per "un gir en la direcció de la ciutat" perquè aquesta garanteixi "el dret a l'habitatge, el dret al transport, el dret a construir espais civils de creació i participació i a construir una economia diversificada i no de monocultiu turístic".
Unes cinquanta persones, segons l'organització, han marxat pels carrers a tocar de l'Ajuntament abans que una part d'ells irrompés al consistori per denunciar la política de retallades i exigir la llibertat per als detinguts de Can Vies.
Els 'iaioflautes' han organitzat aquesta nova 'entremaliadura', que és la paraula que fan servir per denominar les seves accions de protesta, juntament amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona i la plataforma Stop Pujades Transport.