Habitatge
Societat Habitatge 11/05/2023

La Ruïna no serà desallotjada de manera imminent: la jutge desestima la petició de la propietat

1 min
Les cases okupades de la Bonanova  kubo i ruina

La Ruïna, una casa ocupada a la plaça de la Bonanova juntament amb la coneguda com El Kubo, no serà desallotjada de manera imminent. La Sareb, propietària dels dos blocs, ha demanat el llançament com a mesura cautelar, però la jutge del jutjat de primera instància 39 de Barcelona ho ha desestimat.

La magistrada assegura que la mesura encara no es pot aplicar en aquest moment processal. La Sareb va denunciar l'ocupació a principis d'any i, després de la resposta dels residents del bloc, cal superar unes quantes pantalles més abans que la jutge decideixi si hi ha d'haver llançament o no. En canvi, en el cas d'El Kubo sí que està decidit que s'ha de desallotjar, però després d'un intent fallit el 23 de març s'espera una nova data.

Manifestacions

Després de setmanes de tensió, avui hi haurà dues manifestacions al voltant dels blocs ocupats. Desokupa, després de descartar desallotjar les cases, n'ha convocat una, i El Kubo i La Ruïna han contestat amb una altra protesta. Els Mossos blindaran la plaça de la Bonanova perquè no es trobin les dues concentracions.

stats