Societat 29/08/2017

Eulen rebutja la proposta de mediació de la Generalitat i es manté la convocatòria de vaga al Prat

L'àrbitre del conflicte ha d'anunciar dijous el laude obligatori

Agències
2 min
La reunió d'avui al departament de Treball entre el comitè i la direcció d'Eulen

BarcelonaEulen ha rebutjat la proposta de mediació proposada per la Generalitat per posar el punt final al conflicte entre empresa i treballadors als controls de seguretat del Prat. Finalitzada la segona reunió de mediació celebrada aquest dimarts, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha explicat que l'empresa "incomprensiblement" no ha acceptat garantir que no hi haurà més acomiadaments ni expedients oberts a treballadors pel no-compliment dels serveis mínims durant la vaga a canvi que els treballadors posin punt final al conflicte amb el laude que es farà públic dijous.

Ginesta ha lamentat que amb la seva posició, l'empresa, que encara té de temps fins a les dotze de la nit de demà per acceptar la proposta, ha semblat que no volia "posar punt final al conflicte" i s'estimava més fiar-ho tot a una resolució del laude, molt favorable als seus interessos. Al seu torn, el comitè de vaga ha criticat la posició de l'empresa i ha advertit que la seva negativa a la proposta de mediació obre la porta a noves mobilitzacions que els treballadors decidiran en assemblea dilluns vinent.

El Govern havia proposat a l'empresa que freni els acomiadaments i les sancions per l'incompliment dels serveis mínims en la vaga d'aquest estiu si els treballadors, al seu torn, es comprometien a aturar les noves mobilitzacions, convocades pels citats acomiadaments. Segons Ginesta, aquesta proposta podia ser un "factor positiu" que empenyés els treballadors a desconvocar la vaga en l'assemblea que faran dilluns vinent per avaluar el resultat del laude, que correspon a l'anterior convocatòria d'aturades, ajornada pels atemptats a Barcelona.

Dos treballadors acomiadats, segons el comitè

Segons ha denunciat el comitè, l'empresa fins ara ha acomiadat dos treballadors i n'ha expedientat dos més, unes accions que l'empresa justifica pel fet que no van complir amb els serveis mínims establerts en la vaga, i que els treballadors consideren que és una represàlia. Amb tot, els representants dels treballadors temen que en les pròximes setmanes aquest nombre s'incrementi significativament i que, paral·lelament, es continuï "fent la vida impossible" a la resta.

Les parts estan citades dijous a Madrid per tal que l'àrbitre designat pel govern espanyol, Marcos Peña, els comuniqui el laude del conflicte del Prat, corresponent a les primeres convocatòries de vaga. El comitè de vaga d'Eulen rebutja ja d'entrada el laude perquè el consideren "il·legal", i tenen previst recorre'l als tribunals.

stats