La Generalitat cedeix la gestió del Port Olímpic a l’Ajuntament
L'Ajuntament es compromet a dur a terme inversions i actuacions necessàries en infraestructures, la integració del port a la ciutat, l’explotació i la seguretat de l’enclavament
BarcelonaEl departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona van signar el protocol de col·laboració a través del qual el govern català cedirà les competències de gestió del Port Olímpic de Barcelona al consistori de la ciutat en els pròxims mesos. L’acord ja es va anunciar al juliol i va formalitzar-se ahir.
Basant-se en aquest conveni l’Ajuntament es compromet a dur a terme inversions i actuacions necessàries en infraestructures, la integració del port a la ciutat, l’explotació i la seguretat de l’enclavament per millorar la qualitat de l’equipament i per reformular el model d’oci que es desenvolupa en aquesta zona.
Com a conseqüència del pacte firmat per la tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i el secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, la Generalitat manté tant la titularitat de l’equipament com les competències d’inspecció i sanció, mentre que el consistori s’encarregarà de les competències de gestió pública. “La Generalitat no es desentén del port”, va remarcar Font, sinó que “el Govern continuarà treballant perquè mantingui la funcionalitat per a la qual es va construir” l’any 1992.
L’objectiu principal és “reflotar” l’enclavament i donar-li “un nou impuls per crear un fort lideratge de la infraestructura”. El consistori buscarà així definir un altre model d’oci a la zona, que tingui en compte les opinions dels veïns dels barris propers, segons Sanz.
En total, es calcula que posar al dia el recinte requerirà una inversió de quasi 40 milions d’euros, que es destinaran a millorar la connectivitat i accessibilitat de l’enclavament i a repensar les activitats que s’hi desenvolupen.