SOCIETAT
Societat 24/10/2012

La filla del fundador de Chupa Chups veu legal pagar el lloguer de casa a una empresa seva

M.B.S. declara com a imputada davant del jutge per haver intentat deduir 1,3 milions d'euros en concepte d'IVA

Acn
2 min

BarcelonaLa filla del fundador de l'empresa Chupa Chups ha declarat aquest dimarts davant del jutge imputada per frau fiscal en haver intentat deduir 1,3 milions d'euros de l'IVA de casa seva perquè era propietat d'una empresa també seva. M.B.S. ha assegurat que el sistema era legal i que va ser assessorada per un conegut bufet d'advocats de Barcelona. A més, ha dit que ho va fer per comoditat. La Fiscalia de Delictes Econòmics va presentar una querella per intent de frau fiscal contra M.B.S. arran d'un informe de l'Agència Tributària.

Durant la seva breu declaració, l'acusada ha defensat que aquest sistema per evitar impostos era transparent i totalment legal, segons els seus assessors fiscals. A més, ha dit que ho va fer així per la seva comoditat, ja que així l'empresa es feia càrrec de les despeses i gestions diàries de la llar.

Segons la fiscalia, la filla de l'empresari hauria demanat la devolució d'1,3 milions d'euros corresponents a l'IVA del seu habitatge habitual, a més dels mobles i electrodomèstics, perquè hauria simulat que pagava un lloguer mensual de 13.000 euros, tot i que la casa pertanyia a una empresa de la seva propietat. Això, segons el ministeri públic, suposava que "la querellada es pagava a ella mateixa". Com que no apareixia com a consumidora final, no havia de pagar l'IVA, però l'Agència Tributària va detectar l'intent de frau i no li va retornar.

Segons la querella, Piblat Zone SL va adquirir un habitatge l'octubre del 2006 per 9,5 milions d'euros, més un IVA de 668.500 euros. Aquesta empresa pertanyia a M.B.S. i a l'empresa Serrasbu, que també era propietat de la querellada. Des del moment de la compra i fins el 2009, l'habitatge va ser reformat i s'hi van posar mobles, electrodomèstics i altres elements de la llar. L'1 d'abril del 2009 l'acusada i Piblat Zone van signar un contracte d'arrendament "amb prestació de serveis complementaris" pel qual l'empresa cedia l'ús de la casa i atenia totes les despeses de manteniment, neteja, seguretat i altres elements a canvi d'un lloguer de 13.000 euros mensuals.

La casa era la seu social de Piblat Zone però també servia de residència habitual de la querellada i la seva família, que aparentaven que funcionava en règim de casa rural o apartament turístic. La dona va demanar la devolució d'1,3 milions de l'IVA corresponents a totes les despeses de la casa entre 2006 i 2009. Però l'Agència Tributària li va denegar la devolució i va portar el cas a la fiscalia, que es va querellar.

stats