Societat 17/06/2013

La fiscalia demana investigar la cúpula policial pel falseig de documents del cas Madrid Arena

La investigació vol esclarir si es van escriure els documents per fer creure que s'havia elevat el nivell de risc de la festa abans que se celebrés

Efe
1 min
Al Madrid Arena hi van entrar 16.791 persones

MadridLa fiscalia de Madrid ha demanat que s'investiguin les possibles responsabilitats penals de quatre membres de la cúpula policial per un presumpte delicte de falsedat en document oficial relacionat amb el cas Madrid Arena. Les persones investigades són el cap de la Policia Municipal, Emilio Monteagudo, el responsable de Seguretat de Madrid Espais i Congressos, Rafael Pastor, i els comandaments policials Óscar de Santos i Gerardo del Rey.

El fiscal superior de Madrid, Manuel Moix, ha explicat que la intenció és descobrir si uns documents que es van presentar des de l'Ajuntament de Madrid –en què es diu que el nivell de risc de la festa es va modificar de mitjà a alt i que tenen una data posterior als fets– van ser creats expressament per justificar que s'havia elevat el nivell de risc de l'esdeveniment, quan en realitat no s'havia fet.

Moix afirma que no hi ha cap document d'abans que es produís l'esdeveniment en què consti que s'havia elevat el nivell del risc i considera "anòmal" que no es donés ninguna instrucció per escrit en aquest sentit. "Sembla raonable que s'investigui fins a les últimes conseqüències si no es va elevar el risc i es va crear un document 'ad hoc' com a prova per justificar que es va fer una cosa que no es va fer, o si es va elevar el risc i el document és correcte", ha apuntat Moix.

Després de l'informe favorable de la fiscalia, el titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Eduardo López-Palop, que investiga el cas Madrid Arena, haurà de decidir si obre la peça separada i ordena la pràctica de diligències per esclarir aquesta qüestió.

stats